keskiviikko, 9 lokakuun

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu väittää Israelin surmanneen kolme Hizbollah-äärijärjestön johtajaa peräjälkeen.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu väittää Israelin surmanneen syyskuussa surmatun Hizbollah-äärijärjestön johtajan Hassan Nasrallahin seuraajan – ja tämänkin seuraajan.

Netanjahu esitti väitteensä libanonilaisille osoitetussa videoidussa lausunnossa. Netanjahu pyytää videolla libanonilaisia ”vapauttamaan itsensä Hizbollahista, jotta sota saadaan loppuunsa”.

Ei ole täysin selvää, mihin tiettyihin Hizbollahin johtohenkilöihin Netanjahun väitteet kohdistuvat. Aikaisemmin tänään Israelin puolustusministeri sanoi Nasrallahin väitetyn seuraajan Hashem Safieddinen todennäköisesti kuolleen Israelin ilmaiskussa viime viikolla.

On siis epäselvää, sanooko Netanjahu Israelin tappaneen nyt myös Safieddinen seuraajan Hizbollahin johdossa.

Netanjahu sanoi myös Libanonin olleen aikaisemmin ”tunnettu avomielisyydestään”, mutta olevan nyt ”kaaoksen ja sodan paikka”, koska ”tyrannit ja terroristit” pilasivat valtion. Netanjahu varoitti Libanonin kokevan muuten saman kohtalon kuin Gaza.

– Teillä on mahdollisuus pelastaa Libanon ennen kuin se vajoaa pitkän sodan kurimukseen, joka johtaa samanlaiseen tuhoon ja kärsimykseen jota näemme Gazassa, Netanjahu sanoi.

Hizbollah ei ole toistaiseksi myöntänyt Safieddinen kuolemaa eikä myöskään tiedottanut Netanjahun mainitseman ”seuraajan seuraajan” kuolemasta.

Lähde: Reuters

Jaa.
Exit mobile version