lauantai, 18 toukokuun

New Yorkin kaupungin alueella aamulla koettu järistys on voimakkain Yhdysvaltain itärannikolle iskenyt maanjäristys 13 vuoteen.

New Yorkin kaupungin alueella on tapahtunut 4,8:n suuruinen maanjäristys aamulla paikallista aikaa, kertoo Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskus (USGS). Järistyksen keskipiste oli New Jerseyn alueella.

New Yorkin pormestari Eric Adamsin mukaan jälkijäristykset ovat yhä mahdollisia. Hän kehottaa kuitenkin kaupungun asukkaita jatkamaan päiväänsä tavalliseen malliin, The New York Times kertoo.

Kyseessä on voimakkain Yhdysvaltain itärannikolla koettu maanjäristys sitten vuoden 2011. Tuolloin järistyksen keskipiste kohdistui Virginian osavaltion alueelle.

Järistys ravisteli taloja ja yllätti asukkaat, mutta tiettävästi se ei aiheuttanut loukkaantumisia tai suuria rakennustuhoja.

Maan ilmailuviranomainen ilmoitti kuitenkin, että Newarkin lentokentältä lähtevä lentoliikenne on keskeytetty puoleen päivään asti paikallista aikaa. Lisäksi järistys vaikuttaa tänään muidenkin lentokenttien liikenteeseen.

Reutersin haastatteleman bronxilaisen mukaan järistys tuntui jyrinältä, joka kesti noin puolisen minuuttia.

Järistys tuntui ainakin New Yorkin kaupungissa, New Jerseyssa, pohjois-Pennsylvaniassa sekä länsi-Connecticutissa, kertoo Reuters sosiaalisen median lähteisiin viitaten.

Lähde: Reuters

Jaa.
Exit mobile version