maanantai, 8 heinäkuun

Tekoaikaan 29-vuotias mies tappoi 37-vuotiaan miehen mielenterveyskuntoutujien asumisyksikössä viime vuoden joulukuussa.

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut tuomion Nokialla mielenterveyskuntoutujien asumisyksikössä tapahtuneesta taposta.

Tekohetkellä 29-vuotias mies todettiin jo välituomiossa syylliseksi tappoon, mutta jätettiin nyt tuomitsematta rangaistukseen. Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli syyntakeeton.

Henkirikos tapahtui 10. joulukuuta Esperi-koti Viholassa. Poliisi sai nopeasti tiedon epäillystä tekijästä, ja hänet otettiin kiinni.

Tappoon syyllistynyt mies ja 37-vuotias mies asuivat asuntolassa samalla käytävällä. Syyttäjän kuvauksen mukaan rikos tapahtui, kun miehet olivat olleet palaamassa tupakkapaikalta sisälle rakennukseen.

Syyttäjän mukaan syytetty oli yhtäkkiä lyönyt toista miestä nyrkillä kasvoihin ja kaatanut tämän lattialle. Tämän jälkeen mies oli pitänyt uhria kiinni iskien tätä isolla teräaseella neljästi kaulaan ja hartian seudulle.

29-vuotias mies vangittiin 13. joulukuuta epäiltynä taposta. Joulukuussa hänet myös määrättiin mielentilatutkimukseen.

Huhtikuisessa oikeuskäsittelyssä syyttäjä vaati miehelle kymmenen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Pirkanmaan käräjäoikeus antoi välituomion, jonka mukaan syytetty syyllistyi tappoon.

Lopullinen ratkaisu annettiin nyt mielentilatutkimuksen valmistuttua. Koska mies todettiin syyntakeettomaksi, hänet jätetään rangaistukseen tuomitsematta. Oikeus velvoitti tuomitun maksamaan erilaisia korvauksia noin 15 000 euroa. Tuomio on lainvoimainen.

Jaa.
Exit mobile version