perjantai, 11 lokakuun

Toistuvat häiriötilanteet ovat riivanneet Nordeaa jo useita viikkoja. Nordean liiketoimintajohtaja Nina Arkilahti pahoittelee asiakkaille aiheutunutta harmia.

Nordeaan viime aikoina kohdistuneet palvelunestohyökkäykset ovat olleet poikkeuksellisia, sanoo Nordean pohjoismaisesta pk-yritysliiketoiminnasta vastaava johtaja Nina Arkilahti.

Toistuvat häiriötilanteet ovat riivanneet Nordeaa jo useita viikkoja. Arkilahti sanoi keskiviikkona A-studiossa, että pankkiin kohdistuu koko ajan uusia ja keskenään erilaisia hyökkäyksiä.

Toisaalta tekniset muutostyöt ovat aiheuttaneet osan ongelmista, esimerkiksi tiistaina.

– Eilinen oli ikävä yhteensattuma. Teimme parannuksia ja päivityksiä, kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan ja jouduimme ajamaan alas järjestelmiä ja käynnistämään niitä uudestaan, Arkilahti kertoi.

Palvelunestohyökkäyksessä hyökkääjä kohdistaa palveluun niin paljon liikennettä, että palvelu hidastuu ja lopulta ei toimi ollenkaan. Hyökkääjä ei pääse käsiksi salaisiin tietoihin.

Arkilahden mukaan minkäänlaista tietomurtoa Nordeassa ei ole ollut.

– Kaiken aikaa asiakkaiden tilit, tiedot ja varat ovat olleet täysin turvassa.

Nordea pahoittelee ongelmia

Häiriöihin on kiinnitetty huomiota eduskuntaa myöten: eduskunnan pankkivaltuusto on pyytänyt selvityksen Nordean verkkopankkiongelmista.

Arkilahti pahoittelee Nordean jatkuvia ongelmia.

– Olen tosi pahoillani kaikesta siitä harmista ja huolesta, mitä olemme aiheuttaneet meidän asiakkaillemme viime viikkoina.

Arkilahti sanoi A-studiossa, ettei hänen tietojensa mukaan Nordeassa ole meneillään asiakaskatoa ongelmien takia.

Hän myös uskoo, että Nordean suojaukset ovat yhtä hyvällä tasolla kuin muillakin pankeilla.

Suurin osa eri palveluihin kohdistuvista hyökkäyksistä ei kuitenkaan tule koskaan julkisuuteen eikä aiheuta katkoksia palveluihin, sanoo Kyberturvallisuuskeskuksen tietoturva-asiantuntija Samuli Könönen.

Keskusrikospoliisin kyberrikostorjuntakeskuksen päällikkö Mikko Rauhamaa sanoo, että palvelujen suojaaminen on kilpajuoksua: kun rikollisten teknologia kehittyy, myös suojaava teknologia kehittyy.

A-studion keskustelun voi katsoa kokonaisuudessaan Yle Areenassa.

Jaa.
Exit mobile version