tiistai, 8 lokakuun

Rovaniemellä lentelee kesykyyhky, jonka kehon näyttää lävistävän nuoli. Eläinlääkärin mukaan eläin olisi hyvä saada tutkittavaksi.

Rovaniemeläinen Irma Kuukasjärvi julkaisi sosiaaliseen mediaan järkyttävän kuvan, jossa pulu istuu talon katolla ja lintua näyttää lävistävän nuoli.

Mahdollisesta haavoittumisesta huolimatta lintu lentää ja käy lintulaudalla syömässä. Kuukasjärven huomio kiinnittyi lintuun, koska siinä näkyi punaista väriä.

– Luulin, että lintu on ollut tappelussa, mutta myöhemmin avopuoliso huomasi, että punainen väri tulee nuolen päästä, joka näyttää lävistävän linnun. Vaikka lintu lentää, on järkyttävää nähdä, kuinka lintua on kohdeltu tuolla tavalla. Tämä on eläinrääkkäystä, Kuukasjärvi sanoo.

Hän on ottanut yhteyttä Rovaniemen seudun eläinsuojeluyhdistykseen. Kuukasjärvi haluaisi selvittää, voiko eläimen vielä pelastaa vai pitääkö se lopettaa.

Tuskin metsästysjousen nuoli

Rovaniemen riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajan Aleksi Junttilan mukaan nuoli ei näytä metsästysjousen nuolelta.

– Sanoisin, että kyseessä ei ole metsästysjousi. Vaikea tulkita, koska kuva on aika huono. Joka tapauksessa taajamassa ei saa metsästää, eikä myöskään 150 metriä lähempänä asutusta. Metsästys vaatii myös maanomistajan luvan.

Luonnonvaraista eläintä ei pidä itse mennä itse lopettamaan. Taajama-alueella eläimen lopettamisesta päättää poliisi.

Junttilan mukaan tämän kaltaiseen näkyyn törmää harvoin.

– En ole kyllä havainnut tällaista käytöstä. Vaikea arvioida, kuka tällaista tekee.

Eläinlääkäri: Nuoli voi olla kiinni sulissa

Rovaniemen kaupungin päivystävä eläinlääkäri Sara Jokinen ei ole nähnyt kuvaa, mutta arvelee kuvauksen perusteella, että nuoli on ehkä kiinni sulissa, eikä ole lävistänyt lintua.

– Mikäli näin olisi, se tuskin olisi lentokykyinen.

Jokinen ehdottaa, että linnun voisi ottaa kiinni ja käyttää sitä eläinlääkärin vastaanotolla.

Eläinlääkäri Jutta Kasvi on nähnyt kuvan sosiaalisessa mediassa ja hänkin toivoo, että lintu saataisiin tutkittua.

– On hyvä, jos se saataisiin eläinlääkäriin. Saattaa olla sellainenkin tilanne, että nuoli on lävistänyt linnun kehon, mutta onnenkantamoisella se ei ole vahingoittanut suuria verisuonia tai tärkeitä elimiä ja siksi selviää hengissä tovin.

Kasvin mukaan lintu voi kärsiä pahasti, vaikka se lentää ja käy syömässä.

– Linnulla on kova tahto selvitä. Sillä voi olla koviakin kipuja, mutta se näyttää ihmisen silmiin käyttäytyvän melko normaalisti.

Kasvin mukaan nuoli voi olla myös sulissa kiinni. Silloin lintu yrittää poistaa sen nokkimalla. Nyt se ei ole onnistunut, joten lintu olisi hyvä saada kiinni.

Jaa.
Exit mobile version