perjantai, 1 marraskuun

Epäilty väkivallanteko tapahtui Maskussa sijaitsevassa yksityisasunnossa myöhään perjantai-illalla. Teosta epäiltynä on vangittu kaksi alle 18-vuotiasta nuorta.

Heinimaija Hirvonen,

Eino Kossila

Alaikäistä nuorta pahoinpideltiin viikonloppuna Varsinais-Suomessa Maskussa poikkeuksellisen julmalla tavalla.

Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa ottaneensa teosta epäiltynä kiinni kaksi nuorta. 16- ja 17-vuotiaat miehet vangittiin käräjäoikeudessa tiistaina todennäköisin syin epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä.

Epäilty väkivallanteko tapahtui Maskussa sijaitsevassa yksityisasunnossa myöhään perjantai-illalla. Paikalla olleiden nuorten epäillään pahoinpidelleen puolustuskyvytöntä uhria säälimättömästi ja pitkäkestoisesti.

Alaikäinen uhri loukkaantui vakavasti, mutta hänellä ei ole enää hengenvaaraa. Poliisin mukaan uhri oli tilanteessa hengenvaarassa.

Poliisin pitää hälyttävänä, että väkivallanteko jatkui pitkään ja siitä olivat tietoisia useat henkilöt, joista kuitenkaan kukaan ei soittanut hätänumeroon.

– Vasta kuulopuheiden kautta tiedon saanut täysin ulkopuolinen henkilö soitti hätänumeroon, kertoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, komisario Juhani Malmberg Lounais-Suomen poliisista.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa muun muassa selvittämällä väkivallanteon motiivia. Tutkinnallisista syistä ja osallisten nuoresta iästä johtuen poliisi ei voi tässä vaiheessa kommentoida tapauksen tarkempia yksityiskohtia.

Nuorten välisestä väkivallasta ei aina ilmoiteta

Poliisin mukaan tapaus nostattaa esille surullisen ja hätkähdyttävän ilmiön, joka toistuu nuorten välisissä väkivallanteoissa: tapauksista ei soiteta hätänumeroon.

– Nuoriso käyttää snitch-sanaa, eli pelätään ehkä niin sanottua vasikan leimaa. Toisaalta voidaan uhkailla paikalla olleita jotenkin, mikäli poliisiin tai hätäkeskukseen ollaan yhteydessä. Harvoin nämä uhkaukset mihinkään johtavat, Malmberg sanoo Ylelle.

Poliisi muistuttaa, että törkeästä rikoksesta ilmoittamatta jättäminen on myös rikos.

Lounais-Suomen poliisi aikoo puhua asiasta vielä kaikissa alueen kouluissa loppusyksyn aikana järjestettävillä Lounais-Suomen poliisin virtuaalioppitunneilla. Kouluja tiedotetaan lähiaikoina tulevista oppitunneista.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa keskusteluapua Maskun väkivallanteon johdosta. Keskusteluapua on saatavilla puhelimitse numerosta 02 262 6003.

Juttua päivitetty kello 16.04: lisätty Juhani Malmbergin kommentti ja tieto hyvinvointialueen kriisiavusta.

Jaa.
Exit mobile version