sunnuntai, 6 lokakuun

Pyydyskuolemia on havaittu kuukauden sisällä jo neljä kappaletta.

Nuori saimaannorppa löydettiin hukkuneena viime keskiviikkona Sulkavalla, Metsähallitus tiedottaa. Tarkempi vesialue oli Katosselkä-Tolvanselkä. Ilmoituksen teki Metsähallitukselle verkon omistaja.

Norppa oli syntynyt todennäköisesti tänä vuonna.

Kuhaverkko oli asetusten mukainen ja sitä on saanut käyttää Saimaan kalastusrajoitusalueella heinäkuusta lähtien. Metsähallituksen luonnonsuojelun asiantuntija Riikka Alakoski muistuttaa tiedotteessa, että verkot ovat norpille vaarallisia ympäri vuoden.

Pyydyksiin on Metsähallituksen mukaan kuollut tänä vuonna kuusi norppaa, joista neljä on löydetty viimeisen 30 päivän aikana. Neljästä norpasta jokainen oli syntynyt tänä vuonna.

Yhteensä Metsähallituksen tietoon on tullut kuluneena vuonna 38 kuollutta norppaa, joka on tavallista suurempi määrä. Lukua nostaa kevättalven poikaiskuolleisuus.

Syntyneistä kuuteista 24 löydettiin kuolleena. Yksi syy siihen oli lauha talvi ja talviaikaiset vesisateet, jotka romahduttivat pesiä.

Vuonna 2023 kuolleita norppia havaittiin yhteensä 27.

Juttua korjattu kello 15.03: Aiemmin kerroimme, että kuollut saimaannorppa löytyi Pihlajavedeltä. Löytöpaikka oli Katosselkä-Tolvanselkä Sulkavalla. Uutiskuva on vaihdettu. Aiemmassa Metsähallituksen toimittamassa oli kuvattuna eri norppa.

Jaa.
Exit mobile version