lauantai, 21 syyskuun

Opiskelija-asuntolan ulkopuolelle kokoontuneet nuoret pelästyivät viime torstai-iltana Viitasaarella, kun heitä osoiteltiin aseella ohiajaneesta autosta. Poliisi tutkii asiaa.

Aseella uhkailun säikäyttämät viitasaarelaiset nuoret soittivat hätänumeroon viime torstaina kello 21:n aikaan. Poliisi ennätti paikalle Äänekoskelta vasta myöhemmin, jolloin tilanne oli jo ohi, kertoo tutkinnanjohtaja Veli-Pekka Välisaari.

Nuoret kertoivat poliisille, että auto oli ajanut hiljaa heidän ohitseen ja joku oli osoittanut heitä sieltä aseella. Sen jälkeen auto oli käynyt kääntymässä kadun päässä ja poistunut paikalta.

– Tilanne oli nopeasti ohi, Välisaari toteaa.

Poliisi tutkii tapausta laittomana uhkauksena. Välisaaren mukaan poliisin tiedossa on, ketä autossa oli. Kuulusteluja ei ole vielä aloitettu.

Poliisi aikoo kuulla myös tilanteessa paikalla olleita nuoria.

Viitasaaren kaupunki on lähettänyt tapauksesta tiedotteen, jonka mukaan paikalla oli torstai-iltana oppilaita sekä toiselta asteelta että perusopetuksesta.

Opiskelija-asunnot sijaitsevat Topintiellä Viitasaaren Hepokankaalla. Se on lähellä sekä ammattiopiston että lukion ja yhtenäiskoulun rakennuksia.

Opiskelijoita järkyttänyt asia tuli esille oppilaitoksissa perjantaiaamuna.

Viitasaaren kaupunki kertoo, että opiskelijoille on järjestetty perjantaina kuraattorin ja terveydenhoitajan keskusteluapua sekä tarjottu mahdollisuus asian käsittelyyn myös tällä viikolla.

Uutista täydennetty poliisin ja Viitasaaren kaupungin kertomilla tiedoilla 10.9.2024 klo 11:35.

Jaa.
Exit mobile version