tiistai, 15 lokakuun

Perussuomalaisten kansanedustajat ehdottavat tuloveron huojentamista äideiltä, jotka ovat synnyttäneet vähintään kolme lasta.

Poliittisten nuorisojärjestöjen puheenjohtajat kritisoivat maanantain A-studiossa perussuomalaisten kansanedustajien ehdotusta tuloveron poistamisesta tai huojentamisesta äideiltä, jotka ovat synnyttäneet vähintään kolme lasta.

Asiasta jättivät eduskunnalle perjantaina toimenpidealoitteen kansanedustajat Teemu Keskisarja ja Onni Rostila.

– Tällaiset kertaluontoiset kannustimet ovat peppu edellä puuhun menemistä. Samaan aikaan heikennetään tukia, jotka kohdistuvat elämänvaiheeseen, jossa perheen perustamista mietitään, kuten opiskelijoihin tai työelämän alkupuolella oleviin, sanoo Vasemmistonuorten puheenjohtaja Pinja Vuorinen.

Vuorisen mielestä ehdotus on härskiä toimintaa perussuomalaisilta, jotka istuvat hallituksessa ja tekevät Vuorisen mukaan ”historiallisen lapsivihamielistä politiikkaa”.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Binga Tupamäen mukaan ehdotuksen ongelmina ovat kustannukset ja äitien asettaminen erityisasemaan.

– Tämä oli populistinen heitto. On aikamoista, että meillä on hallitus, joka samaan aikaan leikkaa miljardeja ja sitten tulee ehdotus, joka maksaisi heittämällä kymmeniä tai satoja miljardeja euroja, Tupamäki sanoo.

Myös Keskustanuorten puheenjohtaja Jere Tapio kuvailee verohelpotusehdotusta ”pikkuisen hassuksi”. Hänestä Suomessa pitäisi keskittyä keinoihin, joilla varhaistetaan ensimmäisen lapsen syntymää eikä jakaa rahaa useita lapsia hankkiville. Tapion mukaan perussuomalaisten esitys on vaaravyöhykkeellä.

– Aiemmin syntyvyyskeskustelu on typistynyt synnytystalkoiden kaltaisiin löysiin heittoihin. Aiheella ei pitäisi käydä huutokauppaa ja haudata puhetta peruspalveluista ja siitä, onko meillä riittävästi tietoa, jotta ihmiset saavuttavat toivotun lapsiluvun.

Katso koko maanantain A-studio Yle Areenasta.

Jaa.
Exit mobile version