lauantai, 26 lokakuun

Vielä ei ole selvää, saivatko hakkerit edistyneellä tietomurrollaan dataa ja jos saivat, niin mitä sellaista.

Kiinalaiset hakkerit ovat yrittäneet päästä käsiksi Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivän Donald Trumpin ja tämän varapresidenttiehdokkaan JD Vancen puhelimien dataan, sanomalehti The New York Times kertoo asiaa tuntevien lähteiden perusteella.

Vielä ei ole selvää, saivatko hakkerit edistyneellä tietomurrollaan dataa ja jos saivat, niin mitä sellaista. Selvää ei ole myöskään, onnistuivatko hakkerit tarkkailemaan puhelinten tietoja reaaliajassa. The New York Times ei paljasta lähteiden henkilöllisyyttä, sillä kyseessä on arkaluontoisen kansalliseen turvallisuuteen liittyvän tapauksen kesken oleva tutkinta.

Lisäksi on epäselvää, ovatko hakkerit päässeet käsiksi muun muassa salattuja kanavia pitkin lähetettyjen tekstiviestien sisältöön.

The New York Times arvioi, että presidenttiehdokkaan ja tämän kampanjakumppanin puhelinten sisältämät tiedot voisivat olla kultakaivos Kiinan tiedustelupalveluille. Joukossa voi olla tietoja siitä, kenelle he ovat soittaneet ja viestitelleet, kuinka usein he ovat olleet yhteydessä tiettyjen henkilöiden kanssa ja kuinka pitkään he ovat keskustelleet.

Trumpin kampanjatiimi sai tietää tällä viikolla republikaaniehdokkaan joutuneen tietomurron kohteeksi. Kiinalaishakkerit kohdistivat tietomurtonsa useisiin Yhdysvaltain hallinnon sisällä ja ulkopuolella toimiviin henkilöihin Verizon-tietoliikennejärjestelmien kautta.

Jaa.
Exit mobile version