perjantai, 25 lokakuun

Metsästäjäliiton mukaan vastaavia tilanteita ei tule eteen vuosittain. Tapausta tutkitaan tällä hetkellä törkeänä metsästysrikoksena.

Tanja Heikkonen,

Sanna Kähkönen,

Eetu Ruonakoski

Yle tavoitti metsästäjän, joka ampui suden Kajaanissa tiistaina.

Esitutkinta on alkuvaiheessa. Alustavien tietojen mukaan kaksi sutta pyrki saksanseisojan kimppuun ja metsästäjä ampui tilanteessa toisen susista. Nyt metsästäjä kertoo, miten tilanne eteni tähän pisteeseen.

Yle ei julkaise metsästäjän nimeä, koska aihe on hänen kannaltaan arkaluontoinen ja esitutkinta kesken. Henkilöllisyys on Ylen tiedossa.

Metsästäjä kertoo tapahtumien kulusta

Metsästysreissu lyheni lopulta vartin mittaiseksi.

Aiemmin syksyllä mies oli nähnyt suden autosta ja päätti nyt lähteä metsälle toiselle puolelle kaupunkia. Metsästäjä laittoi saksanseisojalleen tutkapannan ja lähti kulkemaan maastoon.

Haulikko oli olalla lataamattomana.

– Ei minulla ollut siinä panoksia. Lataan aseen vasta sitten, kun koira seisoo.

Yhtäkkiä koira juoksi lujaa kohti. Mies huomasi, että sudet seuraavat sitä. Hän huusi susille, mutta ne eivät reagoineet siihen.

Susien lähestyessä koiraa ja metsästäjää, hän latasi aseen ensimmäisillä käteen sattuneilla panoksilla.

– Toinen susi oli vajaan puolen metrin päässä koiran takapuolesta. Oma koira oli jo alistumassa, varmaan tunsi jo hampaat hännänpäässä. Siinä hätäisesti ammuin kahdesti.

Mies kertoo, että kun ensimmäinen susi kaatui, toinen lähti pinkomaan eri suuntaan. Tapauksen jälkeen koira tuli omistajansa jalkoihin.

Tapausta tutkintaan törkeänä metsästysrikoksena

Metsästäjä soitti tilanteen jälkeen hätäkeskukseen. Poliisit ohjasivat metsästäjän autoon odottamaan virkavaltaa paikalle. Kun poliisit tulivat, metsästäjä meni heidän kanssaan raadolle. Osuma oli naarassuden kaulassa.

– Eipä tässä nyt oikeastaan tiedä, mitä tapahtuu. Odotan, mitä tuleman pitää.

Rikoskomisario Kimmo Tuulenkari kertoo Ylelle, että poliisi tutkii tapausta törkeänä metsästysrikoksena.

Suden ampumiseen käytetty haulikko on poliisin hallussa ja poliisi selvittää nyt muun muassa, onko kyse laillisesta aseesta.

Esitutkinta on vasta alussa, eikä poliisi ole toistaiseksi päässyt selvittämään tapahtumia tarkemmin.

Tuulenkarin tietojen mukaan metsästäjää ei ole määrätty metsästyskieltoon, eikä esitutkinta vaikuta muutenkaan esimerkiksi hänen aselupiinsa tai mahdollisuuksiinsa jatkaa metsästystä.

– Emme missään nimessä halua vaikeuttaa harrastustoimintaa, jos henkilö metsästystä harrastaa. Emme muutenkaan halua aiheuttaa henkilölle enempää ongelmia. Tämä on normaali käytäntö, rikoskomisario perustelee.

Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Jaakko Silpolan mukaan vastaavia tilanteita tapahtuu silloin tällöin, mutta ei joka vuosi.

Jaa.
Exit mobile version