lauantai, 4 toukokuun

Kyseessä oli jo toinen kerta lyhyessä ajassa, kun venäläisomisteisen hallin maanvuokra on jäänyt maksamatta eräpäivään mennessä.

Helsingin areenan rästissä ollut maanvuokra on maksettu.

Helsingin kaupungilta vahvistetaan Ylelle, että maaliskuun alussa erääntynyt Helsinki Halli oy:n maanvuokraerä on maksettu 5. huhtikuuta.

Maksu koskee koko alkuvuoden vuokraa ajalta 1. tammikuuta–31. maaliskuuta.

Maanvuokra laskutetaan vuosittain neljässä erässä. Yksi erä on noin 102 000 euroa eli maanvuokran suuruus vuodessa on tällä hetkellä lähes 410 000 euroa.

Vuokran taso on sidottu elinkustannusindeksin kehittymiseen.

Merkittävän osan Keski-Pasilassa sijaitsevasta areenasta omistavat yritystensä kautta venäläisoligarkit Gennadi Timtšenko ja Roman Rotenberg, jotka ovat pakotelistoilla.

Timtšenko ja Rotenberg omistavat Helsinki Halli oy:stä noin 44 prosenttia, mutta heillä on yhtiön äänivallasta 93,9 prosenttia.

Vuokrarästi avaisi keinoja lunastukseen

Kyseessä oli toinen kerta lyhyen ajan sisällä, kun venäläisomisteisen hallin maanvuokra on jäänyt maksamatta eräpäivään mennessä.

Pormestari Juhana Vartiainen kertoi Helsingin Sanomille elokuun lopulla, että Helsinki Halli oy oli tuolloin jättänyt heinäkuussa erääntyneen maanvuokraerän maksamatta.

Vartiainen arvioi tuolloin, että maksamaton vuokra saattaisi avata keinoja, joilla voitaisiin edesauttaa hallin lunastusta.

Kaupungilla ei ole lainsäädäntöön tai maanvuokrasopimukseen perustuvaa oikeutta areenayhtiön osakkeiden haltuunottoon, mikäli halliyhtiö hoitaa taloudelliset velvoitteensa.

Yhtiö kuitenkin maksoi kyseisen vuokrarästin syyskuussa.

Kaupunki haluaa ostaa hallin

Useat tahot ovat jo puolentoista vuoden ajan yrittäneet ostaa hallia venäläisomistajilta tuloksetta.

Maaliskuussa uutisoitiin Helsingin kaupunginhallituksen päätöksestä, jonka mukaan kaupunki pyrkii itse ostamaan Helsingin areenan venäläisomistajilta.

Tämä tarkoittaa areenan omistajuuteen vaadittavien osakkeiden tai areenakiinteistön ostamista.

Jaa.
Exit mobile version