perjantai, 18 lokakuun

Vääristyneestä naiskuvasta syytetty alusvaatebrändi Victoria’s Secret järjesti suuren muotinäytöksen kuuden vuoden tauon jälkeen.

Maailmankuulu yhdysvaltalainen alusvaateyritys Victoria’s Secret on tehnyt paluun catwalkille. Yrityksellä oli näyttävä muotishow Brooklynissa New Yorkissa tiistaina.

Edellisestä alusvaatteiden muotinäytöksestä ehti vierähtää kuusi vuotta.

Tälläkään kertaa näytöksestä ei puuttunut säihkettä ja kimallusta. Yksi esiintyjistä oli laulaja Cher, joka esitti hittinsä Strong Enough ja Believe.

Supermalleista paluun näytöslavalle teki brasilialainen huippumalli Adriana Lima. Hän esiintyi alusvaatevalmistajan muotishow’ssa ensimmäisen kerran vuonna 1999.

Instagramissa Adriana Lima kutsui eilistä näytöstä kotiinpaluuksi.

Yhdysvaltalaisen aikakauslehti Peoplen mukaan malli on kiittänyt Victoria’s Secretiä siitä, ettei yritys ainoastaan antanut hänelle siipiä, vaan opetti myös lentämään.

Tiistain näytöksessä mallien selässä nähtiin suuria veistoksellisia ja vaaleanpunaisin höyhenin sekä kristallein koristeltuja enkelin siipiä.

Niistä on tullut alusvaateyrityksen tavaramerkki. Siksi malleja on kutsuttu yrityksen enkeleiksi.

Yrityksen kuuluisia enkeleitä eli luottomalleja ovat olleet muun muassa Tyra Banks, Naomi Campbell ja saksalainen Heidi Klum.

Mikä tekee alusvaateyrityksen muotinäytöksestä niin merkittävän, että siitä kerrotaan lukuisissa amerikkalaisissa julkaisuissa jo kuukausia ennen h-hetkeä?

Vastaus on vuosiksi venynyt näytösten tauko ja siihen johtaneet syyt.

Vuodesta 1995 vuoteen 1918 show oli tärkeä osa muotibrändin imagoa ja vuosittainen spektaakkeli. Vuoden 2019 näytöksen yritys joutui perumaan.

Tilanne kärjistyi, kun yhtiön markkinointijohtaja Ed Razek oli tokaissut, etteivät plus-kokoiset tai transsukupuoliset mallit sovellu Victoria’s Secretin näytöksiin, eikä heistä voisi tulla supermalleja. Myöhemmin Razek erosi tehtävästään.

Yritys sai lisää vähemmän imartelevaa mainetta, kun julkisuuteen levisi tieto epäasiallisesta mallien ja työntekijöiden kohtelusta, kuten ruokamäärien kommentoinnista.

Victoria’s Secretiä arvosteltiin liian ahtaasta naiskuvasta ja liian paljastavien alusvaatteiden esittelystä. Langanlaihat mallit eivät vastanneet nykyaikaista monimuotoisuutta. Alusvaatemalleiksi toivottiin enemmän plus-kokoisia naisia.

Näistä syistä vuoden 2018 muotinäytöksen uskottiin jäävän viimeiseksi.

Ennen New Yorkin eilistä näytöstä yritys vannoi kehopositiivisuuttaan. Se kertoi ottaneensa opiksi saamastaan palautteesta sekä lupasi muuttua ja uudistua.

Voit katsoa Youtube-tallenteen show’sta tästä linkistä ja päättää, muuttuiko sittenkään mikään.

Jaa.
Exit mobile version