tiistai, 8 lokakuun

Näyttelyn kuraattori Elisah van den Bergh huomasin teosten kadonneen ja löysi ne onnekseen museon roskakorista.

Hollannin Lissessä sijaitsevan LAM-museon juuri työssään aloittaneelle mekaanikolle sattui kohtalokas virhe, kun hän siivosi vahingossa roskikseen yhden museon merkittävimmistä taideteoksista.

Virhe oli kuitenkin varsin inhimillinen. Ranskalaisen taiteilijan Alexandre Lavetin teos nimeltään ”All The Good Times We Spent Together” (suom. ”Kaikki yhdessä viettämämme mukava aika”) nimittäin muistuttaa erehdyttävästi kahta oluttölkkiä, joista toinen on puristettu kasaan.

Vasta lähempi tarkastelu osoittaa, että ne ovat taiteilijan tarkkaan maalaamia teoksia.

Näyttelyn kuraattori Elisah van den Bergh huomasin teosten kadonneen ja löysi ne onnekseen museon roskakorista.

LAM-museon tavaramerkki on sijoittaa taideteoksia odottamattomiin paikkoihin, ja Lavetinkin teos oli sijoitettu betonilattialle seinän viereen, ikään kuin ne olisivat jääneet siihen juhlien jälkeen.

Museon tiedottaja Froukje Budding kertookin uutistoimisto AFP:lle, että taideteos on nyt sijoitettu jalustalle perinteiseen tapaan.

Museoissa sattuu ja tapahtuu. Viime vuonna soulilaisessa museossa vieraillut opiskelija Noh Huyn-soo söi nälkäisenä museon seinältä banaanin, joka paljastui italialaisen taiteilijan Maurizio Cattelanin yli 100 000 euron taideteokseksi.

Jaa.
Exit mobile version