tiistai, 8 lokakuun

Nainen siirsi itselleen isänsä varoja sekä nosti lähes 20 000 euron luotot hänen nimissään.

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut omaishoitajana toimineen kaavilaisen naisen vuoden ja kuuden kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen useista rikoksista. Hänet tuomittiin törkeästä kavalluksesta, seitsemästä petoksesta, yhdestä petoksen yrityksestä sekä väärennyksestä. Teot tapahtuivat vuosina 2018–2021.

Nainen oli toiminut isänsä epävirallisena omaishoitajana, ja hänellä oli ollut hallussaan isänsä pankkitunnukset.

Tuomion mukaan nainen oli anastanut isänsä rahoja omalle tililleen 60 000 euroa. Oikeuden mukaan naisen isä ei ole itse osannut hoitaa asioita verkkopankissa, joten hän oli luottanut tyttärensä selvityksiin rahojen käytöstä. Nainen oli pimittänyt rahojen käytön isältään. Tuomittu määrättiin korvaamaan summa isänsä kuolinpesälle.

Lisäksi tuomittu oli hankkinut 10 000 euron luoton käyttäen isänsä tietoja luottohakemuksessa. Hän myös yritti tehdä yksitoista muuta luottohakemusta samasta yhtiöstä. Haetut summat olivat 4 000–10 000 euron suuruisia. Yhtiö hylkäsi hakemukset, koska isän nimellä nostettu luotto oli avoinna samassa konsernissa.

Seuraavaksi nainen nosti luottoja isänsä nimissä kuudesta muusta luottoyhtiöstä yhteensä lähes 8 000 eurolla.

Nainen oli myös väärentänyt asiakirjan, jossa hänet oli valtuutettu vastaanottamaan tiedoksiantoja isänsä puolesta. Tuomittu harhautti asiakirjalla Pohjois-Savon käräjäoikeuden haastemiestä.

Syytetty myönsi kaikki syytteet ja korvausvaatimukset oikeiksi. Oikeudenkäynti oli määrä pitää jo kesäkuussa, mutta syytetty ei saapunut oikeuteen ja sai siitä 500 euron uhkasakon.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Jaa.
Exit mobile version