torstai, 10 lokakuun

Käräjäoikeus ei uskonut miehen selityksiä ja antoi ehdottoman vankeustuomion ryöstön yrityksestä.

Rovaniemen hoviokeus ei käsittele valitusta mieheltä, joka tunkeutui Oulussa sijaitsevaan yläkouluun kesken koulupäivän. Mies anasti oppilaan repusta rahaa ja uhkasi opettajaa väkivallalla.

Tuomion tuonut tapahtumasarja sai alkunsa maaliskuussa 2020, kun Tuiran kaupunginosassa sijaitsevan peruskoulun opettaja löysi tyhjästä luokkahuoneesta tuntemattoman aikuisen miehen.

Mies väitti tulleensa etsimään kaveriaan ja tuomaan tälle nuuskaa. Hän ei kuitenkaan halunnut jäädä selvittämään asiaa opettajan kanssa, vaan yritti poistua luokasta opettajan ohi.

Opettaja ei päästänyt miestä ovesta, minkä jälkeen mies repäisi auki luokan ikkunan ja hyppäsi rakennuksesta ulos.

Opettaja arveli, että mies oli anastanut luokasta jotain ja lähti perään. Luokassa oli oppilaiden tavaroita ja vaatteita.

Mies löytyi läheisestä puistosta. Opettaja esti miestä pakenemasta pidemmälle. Tilanteen tuoksinassa mies uhkasi opettajaa ja kertoi, että hänellä on mukanaan puukko.

Kun poliisit lopulta saapuivat paikalle, miehen hallusta löydettiin puukko sekä 50 euron seteli. Kävi ilmi, että seteli oli kadonnut erään oppilaan repusta.

Kiisti kaiken

Käräjillä mies kiisti rikoksen kokonaan ja väitti, että oli vain sattumalta eksynyt koulun tiloihin ja katsellut paikkoja uteliaisuudestaan.

Käräjäoikeus ei uskonut selitystä ja piti opettajan versiota luotettavampana.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi miehen ryöstön yrityksestä 4 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Rangaistus määrättiin ehdottomana, sillä miehellä oli taustallaan aiempaa rikollisuutta. Aiemmat tuomiot myös alensivat miehelle määrättyä rangaistusta kuukaudella.

Käräjäoikeus antoi tuomion viime kesäkuussa. Mies valitti ratkaisusta Rovaniemen hovioikeuteen ja vaati syytteen hylkäämistä tai tuomion lieventämistä muilla tavoin.

Hovioikeus päätti tänään, ettei asiaa oteta käsittelyyn. Käräjäoikeuden ratkaisu jää pysyväksi.

Jaa.
Exit mobile version