torstai, 24 lokakuun

Viertolan kouluampumista ei oltaisi voitu estää toimimalla koulussa toisin, sanoo perusopetuksen johtaja. Vakavien tapahtumien varalta oli harjoiteltu.

Vantaan kaupungin perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo kertoo, että Viertolan koulussa ei oltaisi voitu toimia toisin, jotta huhtikuussa tapahtunut kouluampuminen oltaisiin voitu estää.

– Ei ole tiedossa mitään miten tämä olisi voitu estää. Meille tuli uusi oppilas tammikuussa. Meidän opettajat ovat toimineet oikein ja pyrkineet ryhmäyttämään uuden oppilaan, Kalo kertoo.

Hänen mukaansa pieniä viitteitä siitä oli, että kaikki ei ollut hyvin, mutta siihen puututtiin. Mitään viitteitä siitä, että jotakin näin kamalaa voisi tapahtua, ei kuitenkaan ollut.

– Kun lapsi vaihtaa koulua, uuteen kouluun sopeutuminen on tärkeää. Se on normaali toimintatapa kaikissa Suomen kouluissa, Kalo kertoo.

Vantaalla Viertolan koulussa tapahtuneessa ampumisessa kuoli kuudesluokkalainen poika ja kaksi tyttöä loukkaantui vakavasti. 13-vuotiasta poikaa epäillään murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä.

Kalo kertoo, että Viertolan koulussa oli harjoiteltu säännöllisesti vakavien tapahtumien varalta.

– Aina meillä on kehitettävää, mutta Viertolan koulussa on toimittu hyvin ja esimerkillisesti ja laadukkaasti, Kalo sanoo.

Rinnakkaisluokan opettaja sai käsiaseella ampuneen pojan puhumalla pois luokasta, eikä syntynyt enempää tuhoa. Ampujalla oli poliisin mukaan nimilista 15 oppilaasta, jotka hän oli aikonut ampua.

– Opettaja toimi esimerkillisesti tässä tilanteessa. Varmaan me kaikki ymmärrämme, että jos tällainen tilanne tulee, pitää aggressiivisesti käyttäytyvään pyrkiä vaikuttamaan suusanallisesti.

Jatkossa Vantaalla huolehditaan entistäkin tarkemmin, että turvallisuusohjeita käydään läpi ja harjoituksia erilaisten tilanteiden varalta tehdään säännöllisesti.

Jaa.
Exit mobile version