perjantai, 25 lokakuun

Nuoret pelästyivät Keski-Suomen Viitasaarella syyskuussa, kun heitä osoiteltiin aseella ohiajaneesta autosta. Myöhemmin selvisi, että kyseessä olikin leikkiase.

Sisä-Suomen poliisi sai syyskuussa ilmoituksen tapauksesta, jossa nuoria osoiteltiin aseella ohiajaneesta autosta Viitasaarella.

Nyt tutkinnassa on selvinnyt, että kyseessä oli leikkiase.

Tutkinnanjohtaja Veli-Pekka Välisaaren mukaan nuori ihminen on kertonut, ettei hän osoitellut leikkiaseella ketään, vaan heilutteli sitä auton ikkunasta ja kattoluukusta.

– Leikkipyssyä esitellyt nuori kertoi, että idea oli tyhmä ja että hän on ollut katuvainen.

Välisaari kertoo, että asiassa kuullaan vielä niitä ihmisiä, jotka kokivat tilanteen uhkaavana. Sen jälkeen ratkaistaan, eteneekö asia syyttäjälle syyteharkintaan vai päättyykö tapauksen tutkinta poliisissa.

Poliisi on aiemmin kertonut tutkivansa tapausta laittomana uhkauksena.

Oppilaitoksissa järjestettiin keskusteluapua

Välikohtaus tapahtui 5. syyskuuta.

Opiskelija-asuntolan ulkopuolelle kokoontuneet nuoret kertoivat poliisille, että auto oli ajanut hiljaa heidän ohitseen ja joku oli osoittanut heitä aseella. Sen jälkeen auto oli käynyt kääntymässä kadun päässä ja poistunut paikalta.

Opiskelija-asunnot ovat lähellä sekä ammattiopiston että lukion ja yhtenäiskoulun rakennuksia.

Opiskelijoita järkyttänyt asia tuli esille oppilaitoksissa seuraavana aamuna. Viitasaaren kaupungilta kerrottiin, että opiskelijoille järjestettiin asian vuoksi kuraattorin ja terveydenhoitajan keskusteluapua.

Ei ainut laatuaan

Leikkiase työllisti Sisä-Suomen poliisia myös myöhemmin syyskuussa.

Poliisilla oli 21. syyskuuta usean partion tehtävä Jyväskylän Kuokkalassa. Hätäkeskus oli saanut ilmoituksen ihmisestä, joka oli uhkaillut sivullista käsiaseella kerrostalon parvekkeelta.

Poliisi otti asunnon pihasta kiinni yhden ihmisen.

– Nyt näyttää siltä, ettei asetta ole ollut, vaan leikkiase tai vastaava, kertoi komisario Ari Aro silloin.

Jaa.
Exit mobile version