lauantai, 21 syyskuun

Tapahtuman järjestäjä syyttää seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustavaa Setaa masinoinnista tapahtumaa vastaan.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia perui tiloihinsa aiotun ”megaparantumiskokouksen” tilavarauksen.

Koulutuskuntayhtymä tiedotti tilavarauksen perumisesta maanantaina. Myös Helsingin Sanomat uutisoi tilavarauksen perumisesta.

Kenialaisen saarnaajan David Owuorin oli määrä esiintyä Gradian juhlasalissa lokakuun lopussa järjestettävissä tapahtumissa.

Tilavaraukset oli tehnyt Parannuksenteon ja Pyhyyden Palvelustyö Suomi ry, joka kertoo olevansa kristillinen herätysyhdistys.

Keskisuomalainen uutisoi viime viikolla, että Owuor on saarnoissaan tuominnut homoseksuaalisuuden rajuin sanankääntein. Koulutuskuntayhtymä kuuluu seksuaalivähemmistöjen oikeuksia edistävän Jyväskylä Priden yhteistyökumppaneihin.

Gradian johtaja Anssi Tuominen kommentoi viime viikolla Keskisuomalaiselle, että Gradia on tapahtumassa vain tilojen vuokraisäntä. Tilaisuuksien järjestäjät vastaavat tapahtumiensa sisällöistä.

Tuominen kertoo, että uutisen julkaisun jälkeen Gradia sai runsaasti palautetta tilojensa vuokraamisesta tapahtumaan. Palautetta tuli niin sidosryhmiltä kuin Gradian työntekijöiltäkin.

– Tarkastelimme palautteen vuoksi asiaa uudelleen. Tilan vuokraaminen alkoi kääntyä laajasti meitä vastaan, joten teimme päätöksen siltä pohjalta, Tuominen toteaa.

Gradia aikoo tarkastella myös tilojen vuokraamisen periaatteita uusiksi omien arvojensa kautta.

– Tässä maailmassa täytyy olla tarkkana sen kanssa, millaisen mielikuvan (Gradian tiloissa tapahtuva toiminta) voi tiedostetusti tai tiedostamatta herättää, Tuominen arvioi.

Tapahtuman järjestäjä: Seta masinoi tapahtumaa vastaan

Parannuksenteon ja Pyhyyden Palvelustyö Suomen toiminnanjohtaja Anna Anttila kertoo, että yhdistys sai Gradialta tiedon tilavarauksen perumisesta maanantaina.

Anttilan mukaan yhdistys teki varauksen tiloista noin kolme viikkoa sitten. Tarkoituksena oli järjestää kristillisen seurakunnan raamattukonferenssi, johon kuuluisi saarnaa, ylistystä ja musiikkia.

Anttila syyttää seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ajavaa Setaa tapahtuman tilavarauksen peruuntumisesta.

(Gradian johtaja) Tuominen kertoi minulle, että Seta ja heidän kannattajansa ovat lähettäneet hänelle hyökkääviä viestejä. Gradia voi kuulemma vuokrata tiloja Setalle, mutta ei kristilliselle tapahtumalle, Anttila toteaa pettyneenä.

Toiminnanjohtaja Anttila pitää myös Owuoriin liittyvää uutisointia harhaanjohtavana.

– Kyseessä oli viiden minuutin videopätkä, jossa hän puhui homoseksualismista syntinä. Tämä Jumalan profeetta on tulossa oikeasti pitämään raamattukonferensseja, ei puhumaan homoseksualismista, Anttila kertoo.

Helsingin Sanomien mukaan yhdistyksen Youtube-kanavalla oli vielä viime viikolla saarnavideo, joka oli otsikon perusteella ”Isä Jumalan varoitus” homoudesta ja ”seksuaalisynnistä”. Video poistettiin lehden yhteydenoton jälkeen.

Kahden raamattukonferenssin lisäksi Jyväskylässä oli tarkoitus järjestää myös ”megaparantumiskokous.”

Anttila kertoo Owuorin rukoilevan parantumiskokouksissaan sairaiden puolesta. Anttilan mukaan Owuor myös parantaa sairaita.

– Olen nähnyt omin silmin, kuinka täysin rammat nousevat pyörätuoleista kävelemään, lukemattomien sokeiden silmiä on avautunut ja lukemattomien kuurojen korvia avautunut. Lukemattomat syöpäkasvaimet ovat sulaneet pois ja hiv sekä AIDS ovat parantuneet, Anttila kertoo.

Yhdistys on jo varannut Jyväskylästä uuden paikan lokakuun lopun tapahtumalleen.

Jaa.
Exit mobile version