torstai, 10 lokakuun

Hallituksen ministerit vastaavat kansanedustajien kysymyksiin ajankohtaisista poliittisista asioista.

Politiikassa on tällä viikolla punnittu ulkomaankauppa- ja kehitysmisteri Ville Tavion (ps.) ja koko Orpon hallituksen luottamusta.

Eduskunnan äänestyksessä keskiviikkona sekä ministeri Tavio että koko hallitus saivat eduskunnan tuen.

Hallituksen sisällä on ollut erimielisyyksiä ulkopolitiikasta. Kyselytunnilla ovat tällä kertaa vastaamassa muun muassa pääministeri Petteri Orpo (kok.), valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.), ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) ja maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah (kd.).

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Essayah on vastustanut Suomen päätöstä tukea YK:ssa lauselmaa, joka vaatii Israelia lopettamaan palestiinalaisalueiden miehittämisen vuoden sisällä.

Ylen tietojen mukaan Essayah oli ensin ollut mukana päättämässä Suomen linjasta Israelin siirtokuntiin ja vasta myöhemmin päätynyt vastustamaan ratkaisua.

Työministeri Arto Satonen (kok.) esitteli keskiviikkona eduskunnalle kiistanalaisen esityksen vientivetoisesta palkkamallista. Oppositio on SDP:n johdolla valmistellut asiasta välikysymystä.

SDP:n varapuheenjohtaja Nasima Razmyar on arvostellut perussuomalaisten ministereiden poliittista ohjausta ja uskonnollista profilointia kiintiöpakolaisten kohdalla moraalittomaksi.

Razmyar viittaa tiedotteessaan Helsingin Sanomien tietoihin, joiden mukaan perussuomalaiset pyrkivät vähentämään kiintiöpakolaisten ottamista muslimimaista ja ottamaan heitä sen sijaan kristillisistä maista.

Keskusta moittii hallituksen perhepolitiikkaa

Väestöliiton tutkimusprofessori Anna Rotkirch on tehnyt sosiaali- ja terveysministeriölle selvityksen, joka kartoittaa syntyvyyteen vaikuttavia tekijöitä ja mahdollisia keinoja tukea lasten saamista.

Keskustan puheenjohtaja Antti Kaikkonen kiittää tiedotteessaan Rotkirchiä erinomaisista ehdotuksista ja moittii Orpon hallituksen perheille haitallista linjaa.

– Keskusta ottaa Rotkirchin ehdotukset vakavasti. Kannustan hallitusta samaan. Tulemme lähiaikoina tekemään nipun ehdotuksia sekä lyhyelle että pitkälle aikavälille, joihin myös Orpon hallitus voi vapaasti tarttua, Kaikkonen lupaa.

Jaa.
Exit mobile version