lauantai, 18 toukokuun

SDP ja Keskusta arvostelevat sosiaali- ja terveysministeriä tietämättömyydestä, kun tämä kertoi HS:lle yllättyneensä 100 miljoonan leikkauksista sosiaalihuoltoon.

SDP:n ja keskustan poliitikot hyökkäsivät lauantaina voimalla hallitusta ja erityisesti sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juusoa (ps.) vastaan.

Juuso sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa, että kehysriihessä päätetty 100 miljoonan euron leikkaus sosiaalihuollon palveluihin tuli hänellekin yllätyksenä.

Kansanedustaja Jani Kokko (sd.) ilmoitti tiedotteella olevansa pöyristynyt siitä, että ”Kaisa Juuso on täysin pihalla oman ministeriön tilanteesta ja suunnitelmista”.

– Herää kysymys, kuka todellisuudessa johtaa ministeriötä, kun ministeri itse näyttää sysäävän vastuun hallituksen omalle puuharyhmälle.

Ministeri Juuso totesi Helsingin Sanomissa, että ajatus sosiaalihuollon leikkauksista tuli Matias Marttisen (kok.) johtamalta, riihen säästölistaa koostaneelta ryhmältä.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen syytti tiedotteessa koko perussuomalaisten puoluetta vaalilupausten pettämisestä kehysriihessä.

– Ennen vaaleja perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra totesi, ettei perussuomalaiset koskisi soteen tai leikkaisi hoitajien määrästä. Ministerinä Purran sakset leikkaavat säälimättä sosiaalihuollon ja perusterveydenhoidon palveluista, erikoissairaanhoidosta ja hoidon pääsyn turvaavasta hoitotakuusta.

”Orpon, Purran ja Juuson uskottavuus nollan tienoilla”

Myös keskustasta arvosteltiin tiedotteilla kehysriihen päätöksiä.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen moitti, että työllisyyttä lisäävät toimet puuttuivat riihipäätöksistä, eikä veronkiristyksien työllisyysvaikutuksia ole arvioitu.

Keskustan varapuheenjohtaja Hilkka Kemppi piti hälyttävänä, että edes sosiaali- ja terveysministeri ei tunnu olevan perillä hallituksen tuoreimpien palveluleikkauksien sisällöstä.

– Vastuuministeri Juuson haastattelun perusteella hallituksella ei ole minkäänlaista käsitystä päätöstensä sisällöstä tai seurauksista, Kemppi sanoi tiedotteessa.

Kempin mukaan hallituksen suurimmat säästöt kohdistuvat vanhainkoteihin, terveysasemiin, lastensuojeluun ja muihin sosiaali- ja terveyspalveluihin.

– Orpon, Purran ja Juuson uskottavuus palveluiden pelastajana on nollan tienoilla, Kemppi kirjoitti.

Myös SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman yhtyi ministeri Juuson arvosteluun viestipalvelu X:ssä.

Jaa.
Exit mobile version