perjantai, 28 kesäkuun

Tiedon lisäämiseksi kaupunki järjestää keskustelutilaisuuden turvallisuusasioista myös vieraskielisille kaupunkilaisille.

Oulun kaupunki järjestää tulevana keskiviikkona keskustelutilaisuuden oululaisille vieraskielisille liittyen ajankohtaisiin turvallisuusasioihin.

Oulussa tapahtui viikon sisään kaksi puukotusta kauppakeskus Valkeassa, joissa kantasuomalaiset henkilöt puukottivat ulkomaalaistaustaisia. Toinen puukotettu oli 12-vuotias lapsi.

Tilaisuuden tarkoituksena on antaa myös vieraskielisten yhteisölle tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja kaupungin toimista sekä samalla jakaa omia huoliaan. Tapahtuma järjestetään keskiviikkoiltapäivänä Oulun Businessasemalla.

Oulun kaupungin maahanmuuttotyön koordinaattori Priyanka Soodin mukaan kaupunki kokee tilaisuuden tärkeäksi, jotta tietoa saadaan välitettyä myös vieraskielisten yhteisölle.

– Toki kaupunki käy säännöllisesti keskusteluja eri ryhmien kanssa erityisesti maahanmuuttoneuvoston kautta, mutta ajattelimme, että tällä kertaa olisi tärkeä tarjota kaikille avoin tila, jotta ihmiset voivat tulla suoraan kysymään ja keskustelemaan, Sood sanoo.

”Ihmisillä on huolia”

Priyanka Sood kertoo, että kaupungin suuntaan on tullut huolestuneita yhteydenottoja.

– Ihmisillä on huolia, mutta toisaalta monet ovat asuneet pitkään täällä ja ymmärtävät, että tämä on poikkeuksellista, eikä normaalia Oulun ja Suomen kontekstissa.

Paikalle tulee myös Oulun kaupunginjohtaja Ari Alatossava pitämään kaupungin puheenvuoron sekä viranomaisia kertomaan omasta näkökulmastaan.

Keskustelutilaisuuteen on tarkoitus tulla myös englanninkielen tulkki, jotta kaikki paikalla ymmärtävät keskustelun mahdollisimman hyvin. Sood muistuttaa, että kaikkia eivät uutiset tavoita, etenkin kun suurin osa uutisista on tarjolla suomeksi.

– On tärkeää yhdessä todeta, mitä on tapahtunut, mitä asialle voidaan tehdä ja tarjota tukea kaikille, jotka sitä tarvitsevat, Sood toteaa.

Jaa.
Exit mobile version