tiistai, 21 toukokuun

Kaupunginjohtaja valitaan valtuustossa suljetulla lippuäänestyksellä. Vaalissa ei ole ennakolta annettua päätössuositusta.

Oulun kaupunginvaltuusto päättää tänään kenet valitaan uudeksi kaupunginjohtajaksi. Valtuustossa valinta tehdään suljetulla lippuäänestyksellä eikä etukäteen ole varmuutta siitä, kenet valtuutetut tehtävään valitsevat.

Hakijoita tehtävään oli alun perin 26, joista yksi peruutti hakemuksensa. Poliittisten ryhmien muodostama valintaraati haastatteli hakuajan jälkeen seitsemän hakijaa eli Timo Nousiaisen, Ari Alatossavan, Timo Reinan, Jussi Stoorin, Saija-Liisa Niemelä-Pentin, Antti Lassilan ja Eva Raudasojan. Haastattelujen jälkeen soveltuvuustesteihin kutsuttiin nykyisin Oulun kaupungin virkaa tekevänä hoitava konsernijohtaja Ari Alatossava sekä Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina.

Oulussa kaupunginjohtajan virka oli aiemmin määräaikainen, mutta sen epäiltiin karsivan hakijoita. Tämänkertaisessa haussa palattiin vanhaan käytäntöön, jossa kaupunginjohtaja valitaan toistaiseksi voimassa olevaan virkaan.

Oulun poliittiset ryhmät ovat hyvin vaitonaisia siitä, kenen taakse ne aikovat asettua illan valtuuston kokouksessa. Soittokierros valtuustoryhmien puheenjohtajille osoitti, että suut on päätetty pitää supussa ennen vaalia.

Valtuustoryhmien puheenjohtajien yleinen arvio on, että kumpikin loppusuoralle edenneistä ehdokkaista saa ääniä eikä valinta tule olemaan kovinkaan selkeä. Kummallakin on valtuustossa kannatusta.

Valtuusto päättää valinnasta illalla kello 17 alkavassa kokouksessaan.

Kaupunginjohtajan virka tuli Oulussa avoimeksi sen jälkeen kun virkaan valittu Seppo Määttä erosi virasta vuosi valintansa jälkeen viime vuoden lopulla.

Jaa.
Exit mobile version