perjantai, 20 syyskuun

Oulussa linja-autokuljettajien vessatilojen puute on puhuttanut tänä vuonna. Aiemmin keskustelua on herättänyt vastuu tilojen kustantamisesta.

Oulun kaupungin linja-autonkuljettajien vessaongelma voi olla ensi viikolla askeleen lähempänä ratkaisua, kun kaupungin joukkoliikennejaosto käsittelee asiaa kokouksessaan.

Joukkoliikennejaosto päättää ensi viikon keskiviikkona pidettävässä kokouksessaan WC-tilojen hankinnan kilpailutuksesta Oulun kaupungin joukkoliikenteen kuljettajille. Oulussa linja-autonkuljettajien vessaratkaisut ovat puhuttaneet tänä vuonna, koska kuskien WC-tiloista on ollut puutetta.

Talvella huomiota herätti esimerkiksi Linnanmaalle lumesta tehty väliaikainen ”ulkohuussi”, jota kuljettajat joutuivat käyttämään.

Sopua vessojen maksamisesta on ollut vaikea löytää. Keskustelua on herättänyt, kenen vastuulla WC-tilojen kustantaminen on.

Joukkoliikennejaostolle esitetään nyt WC-tilojen hankinnan kilpailutusta loka-marraskuun aikana. Sopimuskausi alkaisi tämän vuoden lopulla ja jatkuisi vuoden 2029 lokakuun loppuun saakka.

Kalusteiden ja puhtaanapidon leasingsopimus maksaa keskimäärin vuodessa 70 000 euroa.

Kustannusarvio koko sopimuskauden WC-tilojen kustannuksille olisi tällöin noin 490 000 euroa, josta liikennöitsijät maksavat 80 prosenttia. Kaupunki maksaa loput 20 prosenttia, mikä tarkoittaa sopimuskaudelta hieman alle 100 000 euroa.

Oulun kaupungin joukkoliikennepäällikkö Helena Väliaho kertoo, että liikennöitsijät ovat suostuneet esitettyyn kustannusten jakautumiseen.

– Heidän kanssaan on nyt päästy sopimukseen tästä.

Vessoja tulisi yhteensä 12

Vessojen olisi määrä tulla linja-autoliikenteen kannalta vilkkaille päätepysäkeille, joissa ei ole mahdollisuutta muihin WC-tiloihin. Yhteensä 12 vessaa tuodaan pysäkeille kahdessa vaiheessa tämän ja ensi vuoden aikana.

Itse tiloiksi olisi tulossa lämmitettäviä ja valaistuja bajamaja thermal -vessoja, jotka lukitaan numerokoodien taakse.

Helena Väliahon mukaan nyt suunnitelluissa vessoissa ei olisi viemäröintiä ja rakenteet eivät ole yhtä vankkoja, kuin aiemmassa esityksessä. Muutosten myötä kustannuksia on saatu alas.

Väliaho kertoo, että kaupungilla on valmiudet käynnistää kilpailutus heti, jos liikennejaostolta saadaan vihreä valo. Hän on luottavainen esityksen läpimenoon.

– Olen hyvin optimistinen sen suhteen, että vessat ovat paikoillaan vielä tämän vuoden puolella.

Jaa.
Exit mobile version