lauantai, 19 lokakuun

Oulun käräjäoikeus tuomitsi Prince Rami Al Husseinin vuoden ja 9 kuukauden ehdolliseen vankeuteen talousrikoksista. Hänet määrättiin myös liiketoimintakieltoon.

Oulun käräjäoikeus on tuominnut Prince Rami Al Husseinin eli Rami Jaberin törkeistä talousrikoksista lähes kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Lisäksi hänet määrättiin neljän vuoden liiketoimintakieltoon ja yli 180 000 euron veroseuraamuksiin valtiolle. Vankeusrangaistuksen pituus on vuosi ja 9 kuukautta.

Käräjätuomion mukaan Al Husseini syyllistyi kahteen törkeään veropetokseen ja törkeään kirjanpitorikokseen vuosina 2016-2019. Hän toimi tuolloin RNG Entertainment Oy -tuotantoyhtiön hallituksessa ja toimitusjohtajana.

Syytteiden mukaan Al Husseini väisteli veroja jopa satojen tuhansien eurojen edestä ja aiheutti yrityksen kirjanpitoon suuria epäselvyyksiä.

Al Husseini itse kiisti kaikki syytteet oikeudessa. Hän ei puolustuksensa mukaan rikkonut lakia tahallaan eikä tavoitellut huomattavaa taloudellista hyötyä.

Tuomittiin myös Saksassa

Prince Rami Al Husseini tuomittiin aiemmin tänä vuonna vankeusrangaistuksen petosrikoksista myös Saksassa. Siellä rangaistuksen pituus oli 3 vuotta ja 9 kuukautta.

Käräjäoikeuden mukaan Saksan tuomiolla oli lieventävä vaikutus Suomessa määrättyyn seuraamukseen. Ehdolliseen tuomioon vaikutti myös se, että Al Husseini on ollut vangittuna kesällä yli kaksi kuukautta.

Oulun käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen, ja siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.

Prince Rami Al Husseini tunnettiin Oulussa vajaa kymmenen vuotta sitten Rami Jaberina. Myöhemmin tänä vuonna käräjäoikeuden on tarkoitus alkaa käsitellä myös toista oikeusjuttua, jossa Jaberia syytetään muista talousrikoksista entisen yhtiökumppaninsa kanssa.

Istuntopäivä on määrätty joulukuulle. On kuitenkin mahdollista, että käsittely lykkääntyy. Asiaa oli määrä ryhtyä puimaan jo aiemmin, mutta Jaberin yhtiökumppania ei ole saatu Suomeen.

Mies oleskelee tiettävästi Yhdysvalloissa.

Jaber tuli Suomessa tunnetuksi 2010-luvun puolivälissä, kun hän esiintyi suureellisen elokuvaprojektin vetäjänä.

Oulussa mies tunnettiin myös kullanvärisestä mersustaan sekä siitä, että hän osti suuren osuuden jalkapalloseura AC Oulusta. Myöhemmin hänet erotettiin seuran hallituksesta.

Jaa.
Exit mobile version