lauantai, 19 lokakuun

Syynä ulosmarssille ovat HOK-Elannon syyskuun lopussa käynnistämät muutosneuvottelut.

Sponttaanilla ulosmarssilla HOK-Elannon ravintoloiden työntekijät protestoivat käynnissä olevia muutosneuvotteluita. Työntekijät marssivat ulos ravintoloista kello 18 perjantai-iltana, minkä jälkeen he kokoontuvat asema-aukiolle tunnin ajaksi.

Uudenmaan Marava-ammattilaiset ry -ammattiosastoa edustavan Samuli Miettisen mukaan ravintolatyöntekijöitä stressaa se, että työtuntien määrä on vähenemässä.

HOK-Elanto on ilmoittanut, että muutosneuvotteluiden tavoite on vähentää kokoaikaisen henkilöstön osuutta ravintoloissa ja lisätä tätä kautta toiminnan kannattavuutta.

Muutosneuvottelut koskevat kaikkiaan 505 ravintoloissa työskentelevää henkilöä

HOK-Elannon alustavan arvion mukaan suunnitelma voi toteutuessaan johtaa enintään 140 neuvotteluiden piirissä olevan henkilön nykyisen työsopimuksen osa-aikaistamiseen, irtisanomiseen tai työsuhteen olennaisen ehdon yksipuoliseen muuttamiseen.

Lisääntyvä osa-aikatyö ja sitä kautta mahdollinen työtuntien väheneminen huolettaa työntekijöitä, Miettinen kertoo.

– Miten tulee jatkossa taloudellisesti toimeen, se on suurin huoli tässä.

Uudenmaan Marava-ammattilaiset ry:n puheenjohtaja Sanna Korpela vetoaa tiedotteessa HOK-Elantoon.

– Meillä on vahva ymmärrys alan ahdingosta ja HOK-Elannon tarpeesta sopeuttaa talouttaan. Osastomme vetoaa kuitenkin pitämään mielessä, että jos työntekijät eivät tule palkalla toimeen, hakeudutaan muihin töihin.

Jaa.
Exit mobile version