perjantai, 18 lokakuun

Paavo Honkajuuri etsi auttajaansa muun muassa Tiktokissa. Auttajan henkilöllisyys selvisi, kun tämä otti yhteyttä Yleen Honkajuuren radiohaastattelun jälkeen.

Emma Hinkula,

Nikke Sillanpää

Korkeammat voimat. Niiden Paavo Honkajuuri arvelee olevan sen takana, että hän on vielä elossa.

Kuin ihmeen kaupalla hän pelastui viime sunnuntaina Nokialla räjähdysmäisesti syttyneestä venepalosta.

Honkajuuri oli ollut veneellään siistimässä paikkoja, sillä illalla oli tarkoitus lähteä veneilemään. Samalla hän päätti testata veneen kaasukeitintä.

Kun Honkajuuri laittoi keittimen päälle, leimahti se liekkeihin niin voimakkaasti, että hän paiskautui päin veneen ohjaamoa.

– Yritin päästä ulos veneestä, mutta kompastuin kynnykseen. Sitten muistan vain kädet, jotka vetivät minut ulos veneestä.

Sen jälkeen muistikuvat ovat katkonaisia: ambulanssin odottelua ja ihmisiä.

– Olin kuulemma ollut erittäin paniikissa ja sanonut, että sattuu. Sitä en kovin hyvin muista, mutta sen muistan hyvin, kun ambulanssi tuli ja miten pätevää väkeä siellä oli.

Pelastaja löytyi radiohaastattelun jälkeen

Paavo Honkajuuri puhui tapahtuneesta ja halusta löytää auttajansa aiemmin tällä viikolla julkaistulla Tiktok-videoilla. Keskiviikkoaamuna hän kertoi tapahtumista Yle Radio Suomen Pirkanmaan aamulähetyksessä ja lähetti kiitolliset terveiset silloin vielä tuntemattomalle pelastajalle.

– Haluan kiittää kovasti, että tässä saan vielä olla. Kiitos siitä, että hän teki sellaisen urotyön, jota moni ei tekisi.

Myöhemmin keskiviikkona nokialainen Abderrazzak Chaouki otti yhteyttä toimitukseen ja kertoi olevansa Honkajuuren etsimä pelastaja.

Chaouki oli tuttuun tapaansa kalastamassa sunnuntaina samaisessa paikassa, jossa Honkajuuren vene oli laiturissa. Chaouki kertoo nähneensä Honkajuuren usein veneellään lasten kanssa.

Yhtäkkiä leppoisan virvelöinnin keskeytti räjähdys, joka oli niin kova, että sen aiheuttama paineaalto syöksi vedet ilmaan. Saman tien vene oli ilmiliekeissä.

– Ensimmäinen ajatukseni oli, että veneessä on sisällä lapsia. Soitin hätänumeroon, jonka jälkeen menin veneelle.

Chaouk näki laivan kannella olevan Honkajuuren pyrkivän pois veneestä. Hän tarttui tätä käsistä ja ohjasi pois veneeltä. Chaoukin mukaan savua oli todella paljon, mutta heidän onnekseen se nousi ylöspäin.

– Hänen ensimmäiset sanansa olivat: ”Onneksi lapsi ei ole täällä”

Siinä vaiheessa paikalle tuli myös muita ihmisiä auttamaan. Chaouk kertoo, että eräs mies toi autostansa ensiapupakkauksen ja sieltä kylmäkääreitä, joita he laittoivat Honkajuuren palaneisiin jalkoihin. Muut paikalla olijat rauhoittelivat silminnähden järkyttynyttä miestä.

Chaouk kertoo itsekin olleensa järkyttynyt tilanteessa. Aika tuntui hidastuneen.

– Se räjähdys oli todella iso. Olen niin onnellinen, että mies selvisi siitä.

Yle on välittänyt Chaoukin yhteystiedot Honkajuurelle. Tämä kertoi olevansa yhteydessä auttajaan torstaina.

”Oli pelastus, että olin veneessä yksin”

Viime päivinä Honkajuuren tunteet ovat heitelleet vuoristoradan lailla. Isoin järkytys on nyt lievittynyt ja huumorikin on palannut elämään.

– Olen kuitenkin vielä aika herkässä tilassa. Välillä kun sanon vaimolle moi, saatan purskahtaa itkuun.

Onnettomuus on herättänyt monenlaisia ajatuksia. Päällimmäisenä on kenties se, mikä onni on, että tällä kertaa veneellä ei ollut mukana Honkajuuren 6-vuotias poika.

– En ole vielä kertaakaan halunnut ajatella, että poikani olisi ollut veneessä mukana. Oli pelastus, että olin siellä tällä kertaa yksin.

Jaa.
Exit mobile version