lauantai, 21 syyskuun

30 vuotta seudulla asunut työmaapäällikkö ei muista, että paikalla olisi koskaan ollut mitään rakennusta.

Paloaseman rakennustöiden yhteydessä on tehty poikkeuksellinen löytö Lappeenrannassa.

Joutsenon paloaseman perustuksia kaivettaessa kaivinkoneen kauha kolahti loppukesästä yllättäen betoniin.

Kyseessä on ilmeisesti jonkinlaisen rakennuksen raunio.

Betonirakenteiden lisäksi maaperästä tuli vastaan muun muassa muovia, saunan kiuas, peltiä, tiiliä ja multaa.

Kyseessä olivat ilmeisesti vanhan rakennuksen perustukset.

– Betonia oli noin 170 000 kiloa, eli aika mittava määrä. Ei se ihan normaali omakotitalo ole ollut. Onko sitten jotain vanhoja tieliittymien rakenteita? En osaa varmasti sanoa, pohtii vastaava työmaapäällikkö Teijo Neuvonen Raspal oy:stä.

Neuvonen sanoo itse asuneensa Joutsenossa 30 vuotta, mutta ei muista, että paikalla olisi koskaan ollut mitään rakennusta.

Lappeenrannan kaupungilta ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta kävi ihmisiä tutkimassa löytöjä, mutta niiden alkuperä ei selvinnyt.

Aikaisemmin tällä viikolla Yle kertoi rakennustyömaalta Helsingistä löytyneestä betonimöhkäleestä, joka paljastui sisältään ontoksi.

Tilaa myös ambulanssille

Paloaseman elementtiseiniä alettiin nostaa paikoilleen perjantaina. Näin rakennus alkaa näky vieressä kulkevalle vilkkaalle valtatie kuudelle.

Paloaseman on määrä olla valmis ensi vuoden elokuussa. Asema tulee olemaan keskeisellä paikalla Joutsenossa, Kuutostien ja junaradan välissä.

Rakennukseen tulee tilaa noin 2 000 neliötä ja siihen sijoitetaan pelastuslaitoksen lisäksi Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ensihoitoyksikkö.

Asemaa tehdään paikallisin voimin

Raspalin vastaava työmaapäällikkö kehaisee, miten paloasema saadaan rakennettua hyvin paikallisin voimin.

– Olemme paikallinen yritys. Elementit tulevat tuosta tien toiselta puolelta, maanrakennustyöt on myös hankittu Joutsenosta. Osa talotekniikkaurakoista on Lappeenrannasta, Neuvonen luettelee.

Jaa.
Exit mobile version