tiistai, 2 heinäkuun

Tuomarin mielestä todisteita ei ollut hankittu asianmukaisesti.

Panamalainen tuomioistuin on vapauttanut 28 ihmistä, joita syytettiin rahanpesusta niin sanottuihin Panaman papereihin liittyvässä vyyhdissä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan näiden joukossa ovat muun muassa Mossack Fonseca -lakitoimiston perustajat Jurgen Mossack ja Ramon Fonseca. Fonseca kuoli toukokuussa sairaalassa.

Tuomari Baloisa Marquinezin mukaan asianajotoimiston palvelimilta kerättyjen todisteiden aitous herättää epäilyjä, sillä niitä ei hankittu asianmukaisesti. Myös niin sanottuun Operaatio autopesuun liittyvät syytteet hylättiin, sillä todisteet eivät tuomarin mielestä olleet riittäviä.

Mossack Fonsecasta vuodetut tiedot paljastivat vuonna 2016, että sadoilla valtionjohtajilla, poliitikoilla ja varakkailla kansalaisilla oli salaisia veroparatiisiyhtiöitä esimerkiksi Brittiläisillä Neitsytsaarilla, Panamassa ja Seychelleillä. Tietovuodon paljastamasta skandaalista uutisoi esimerkiksi Ylen MOT-ohjelma.

Vuonna 2008 Brasiliassa alkunsa saaneeseen Operaatio autopesun -nimellä tunnettuun korruptiopaljastusten sarjaan liittyvät syytteet koskivat epäilyjä Panamaan Brasiliasta tuotujen rahojen alkuperästä.

Lähteet: AFP, Reuters

Jaa.
Exit mobile version