lauantai, 21 syyskuun

Testivarmistettuja adenovirustapauksia on muutamia, mutta asepalvelustaan suorittavilla on muitakin ylätieinfektioita.

Varuskunnissa leviävä adenovirus on sairastuttanut asepalvelustaan suorittavia myös Panssariprikaatissa Hattulassa.

Esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Kai Naumanen kertoo, että Parolannummella on todettu muutamia testivarmistettuja adenovirustapauksia, joihin liittyy muitakin oireita.

Tautitilanne on Naumasen mukaan hyvin tyypillinen tämän vuodenajan tilanne. Adenovirustartuntojen lisäksi asevelvollisilla on muita ylähengitysteiden infektioita.

– Varuskunnan terveysaseman vuodeosastolla on hiljaista, koska sairastuneet huilaavat oman yksikkönsä erillisissä sairastuvissa. Näin ehkäistään viruksen leviämistä, kun sairastuneet ja terveet ovat erillään, Naumanen kertoo.

Sairastuneita on joitakin kymmeniä.

– Tietysti varusmiehistä voi tuntua, että tautia on paljon, jos johonkin yksikköön osuu samaan aikaan enemmän sairastuneita.

Sairaana ei osallistuta kurssille eikä marssille

Panssariprikaatin arjesta esikuntapäällikkö kertoo, että koulutukset etenevät suunnitellusti ja paljon erilaisia kursseja on menossa.

– Vasta marras-joulukuussa on isompia harjoituksia, joihin myös Panssariprikaatista osallistutaan. Kipeänä ei lähdetä marssille, eikä osallistuta kurssille, korostaa Naumanen.

Adenovirukset aiheuttavat tavallisimmin hengitystieinfektioita. Virustyypistä riippuen osaan adenovirusinfektioista liittyy myös muita oireita, kuten korkeaa kuumetta.

Adenovirusinfektio voi johtaa myös nielurisa- ja korvatulehdukseen sekä keuhkokuumeeseen. Osa adenoviruksista aiheuttaa ripulia sekä silmä- ja virtsatietulehduksia.

Jaa.
Exit mobile version