perjantai, 4 lokakuun

Urheiluvälineet, toimitsijoiden kisa-asut ja kisakylän irtaimisto jaetaan urheilu-, hyväntekeväisyys- ja avustusjärjestöjen kautta eniten tarvitseville.

Valtaosa Pariisin olympialaisissa käytetyistä urheiluvälineistä ja muusta irtaimistosta kierrätetään jatkokäyttöön. Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n mukaan 90 prosenttia kaikesta täräkästä toimitsijoiden asuista huonekaluihin ja urheiluvälineisiin käytetään uudestaan.

KOK kertoi torstaina nettisivuillaan, miten Pariisi pyrkii 2020 hyväksytyn ympäristöohjelmansa tavoitteisiin.

– Pariisi 2024 on määrittänyt vahvalla esimerkillään, miltä kestävämmät ja vastuullisemmat olympialaiset voivat näyttää, KOK:n kestävän kehityksen johtaja Marie Sallois kiittelee viime kesän olympialaisten ja paralympialaisten järjestelyjä.

Noin 75 prosenttia kisojen 1,2 miljoonasta urheiluvälineestä oli vuokrattu. Muut noin 300 000 urheiluvälinettä lahjoitetaan nyt urheilu- ja liikuntajärjestöille ympäri Ranskan.

Lahjoituksilla pyritään edistämään yhteiskunnan passiivisimman väestönosan liikuntaa.

Kunnianhimoinen päästötavoite

Pariisin kisajärjestäjien tavoitteena oli puolittaa päästöt edellisistä kesäolympialaisista. Tapahtumapaikoista 95 prosenttia oli jo valmiina tai rakennettiin tilapäisiksi. Ainoat kisoja varten rakennetut fasiliteetit, kuten uintikeskus ja kisakylä, rakennettiin Pariisin koillisosiin ja Saint-Denisin alueelle, minne tarvittiin tällaista urheilu- ja asuininfrastruktuuria.

Urheiluvälineiden lisäksi järjestäjät ovat lajitelleet kisoissa käytetyt asusteet, huonekalut ja tekniset laitteet maksimoidakseen niiden jatkokäytön. Tavaraa jaetaan eniten tarvitseville hyväntekeväisyys- ja avustusjärjestöjen kautta.

Kisakylästä esimerkiksi lahjoitetaan noin 50 000 huonekalua, 9 000 patjaa ja 11 000 tyynyä Emmaus-liikkeen kautta.

Jaa.
Exit mobile version