maanantai, 1 heinäkuun

Mies oli muun muassa pyytänyt uhreiltaan seksuaalisia kuvia ja videoita Snapchatin kautta sekä lähettänyt niitä itse lapsille.

Turun hovioikeus on antanut päätöksensä laajassa lapsiin kohdistuneessa seksuaalirikosvyyhdissä.

Hovioikeus vahvisti Pirkanmaan käräjäoikeuden kesäkuussa 2023 antaman tuomion. Tuolloin 23-vuotias kangasalalainen mies tuomittiin 6,5 vuoden vankeuteen lähes sadasta seksuaalirikoksesta.

Käräjäoikeuden tuomiolauselmaa ei muutettu muutoin kuin ottamalla huomioon käräjäoikeuden tuomion jälkeinen vapaudenmenetysaika.

Mies on ollut esitutkintavankeudessa maaliskuusta 2022 lähtien. Näin ollen 6,5 vuoden vankeustuomiosta vähennetään lähes kaksi vuotta ja neljä kuukautta.

Hovioikeus piti ennallaan käräjäoikeuden tuomion muun muassa 33:sta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä 12:sta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Lisäksi mies tuomittiin myös useista lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvien levittämisestä.

Mies tuomittiin maksamaan uhreille kärsimyksestä sekä kustantamaan näiden oikeudenkäyntikuluja korkoineen.

Teoista tuomittu Veeti Matias Nylund vaati hovioikeudessa kahden syytteen hylkäämistä tai lieventämistä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Houkutteli lapsia somessa

Rikokset tapahtuivat suurilta osin sosiaalisen median kautta.

Mies oli pyytänyt uhreiltaan seksuaalisia kuvia ja videoita Snapchatin kautta sekä lähettänyt niitä itse lapsille. Osan uhreistaan hän myös tapasi.

Tapauksen esitutkinta käynnistyi yksittäisestä ilmoituksesta maaliskuussa 2022. Puhelimeen suoritetussa laite-etsinnässä löydettiin paljon lapsiin liittyvää seksuaalista materiaalia.

Jaa.
Exit mobile version