maanantai, 23 syyskuun

Katso videolta, kuinka palopelastajat pukevat suojavarusteet päällensä minuutissa tangossa roikkuen.

Pelastuslaitoksilla on menossa keskinäinen somehaaste, jossa palopelastajien tulee pukea suojavarusteet päälle, tangossa roikkuen, yhdessä minuutissa.

Idea sai alkunsa Norjasta, missä sikäläinen palopelastaja Lena Aakre Aarland käynnisti haasteen.

Haaste levisi Suomeen ja Päijät-Hämeen pelastuslaitos tarttui siihen.

– Välittömässä lähtövalmiudessa olevat yksikkömme lähtevät tehtävälle minuutissa, ja ennen liikkeellelähtöä pitäisi ehtiä pukeutumaan ripeästi. Norjalaiset kollegamme ovat kehittäneet hauskan haasteen, jolla nopeaa pukeutumista voi harjoitella, Päijät-Hämeen pelastuslaitos kertoo Instagramissa.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos haastoi kaikki Suomen pelastuslaitokset mukaan. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos halusi pistää vähän paremmaksi kuin Päijät-Häme ottamalla haastevideoon mukaan kaksi pelastajaa.

– Pelastajien pitää minuutissa lähteä hälytyksestä liikkeelle. Pukeutuminen on aina nopeaa. Varmaan siitä idea sai alkunsa tähän haasteeseen, sanoo Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen viestintäsuunnittelija Henna Inkinen.

Inkinen kertoo toivovansa, että muut pelastuslaitokset keksivät jotain lisää.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen viestintäpäällikkö Terhi Karhuniemen mukaan videota oli tänä aamuna katsottu 400 000 kertaa.

– Se on huikean paljon tällaisen pienen pelastuslaitoksen Instagramille.

Henna Inkisen mukaan Keski-Uudenmaan liikuntapalvelukoordinaattori auttoi haasteen tekijöiden valinnassa.

– Hän tietää, minkä kuntoista porukkaa milläkin asemalla on ja miten kovia leuanvetäjiä mistäkin löytyy. Siten hän osasi ehdottaa oikeille ihmisille haastetta.

Valitut pelastajat innostuivat haasteesta.

– Meidän pelastuskeskuksen kakkosvuoron pelastajat Janne Lehtonen ja Samu Koski hyvin mieluisin ajatuksin ottivat vastaan haasteen. Koko työvuorossa ollut porukka oli innoissaan sitä toteuttamassa, he avustivat ja kuvasivat, Inkinen summaa.

Jaa.
Exit mobile version