sunnuntai, 19 toukokuun

Keskisuomalainen kansanedustaja Petri Honkonen (kesk.) on tänään ilmoittanut, että hän asettuu ehdolle kesäkuun europarlamenttivaaleihin.

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen ei lähde kisaamaan puolueensa puheenjohtajapaikasta. Saarijärveläinen kansanedustaja kertoi asiasta järjestämässään tiedotustilaisuudessa Helsingissä tänä aamuna. Samalla Honkonen ilmoitti asettuvansa eurovaaliehdokkaaksi.

Euroopan parlamentin vaalien varsinainen vaalipäivä on Suomessa 9. kesäkuuta. Sitä seuraavana viikonloppuna keskusta valitsee seuraajan nykyiselle puolueen johtajalle, Annika Saarikolle, Jyväskylän puoluekokouksessa.

Keskustalla on tällä hetkellä kaksi europarlamentaarikkoa eli meppiä. Heistä toinen, jyväskyläläinen Mauri Pekkarinen, ei lähde tavoittelemaan jatkokautta parlamentissa.

Keskisuomalaisista mepeistä Henna Virkkunen (kok.) on ehdolla kesäkuun vaaleissa. Teuvo Hakkarainen (ps.) haluaisi ehdokkaaksi, mutta perussuomalaisten puoluehallitus on päättänyt, ettei häntä oteta ehdolle.

Keskisuomalaisia eurovaaliehdokkaita on tällä hetkellä ainakin kristillisdemokraateilla. Puolueen ehdokaslistalla ovat Tapio Puolimatka ja Marika Visakorpi-Kemppainen Jyväskylästä.

Jaa.
Exit mobile version