sunnuntai, 19 toukokuun

Joensuun Popmuusikot on selvittänyt Ilosaarirockin yhtiöittämistä kuluvan toimintavuoden ajan.

Joensuun Popmuusikot suunnittelee Ilosaarirockin yhtiöittämistä.

Joensuun Popmuusikot on selvittänyt Ilosaarirockin yhtiöittämistä kuluvan toimintavuoden ajan. Selvityksen taustalla on tarve suojata yhdistyksen ja Ilosaarirockin varallisuus ja oikeudet sekä kehittää yhdistyksen yleishyödyllistä toimintaa ja festivaalin liiketoimintaa.

– Haluamme turvata ennen kaikkea festivaalin ja Popmuusikoiden seuraavatkin 50 vuotta, Popmuusikoiden toiminnanjohtaja ja Joensuun Töminä oy:n hallituksen puheenjohtaja Niina Hattunen toteaa tiedotteessa.

Joensuun Popmuusikot on järjestänyt Ilosaarirockia vuodesta 1971. Tapahtuman liiketoiminnan ympärivuotinen pyörittäminen vie suurimman osan Joensuun Popmuusikoiden resursseista. Festivaalin eriyttäminen omaksi osakeyhtiökseen mahdollistaisi sen, että yhdistys voisi keskittyä festivaalin järjestämisen sijaan perustoimintaansa.

Ilosaarirockin yhtiöittämisen myötä yhdistys pääsisi toteuttamaan ja tukemaan maakunnassa tehtävää matalan kynnyksen kulttuurityötä nykyistäkin paremmin.

Ei vaikutusta itse tapahtumaan

Yhtiöittämisen toteutuessa Ilosaarirockin omistajana säilyisi edelleen Popmuusikot. Osakeyhtiönäkään Ilosaarirockille ei tulisi osakkeenomistajia.

Popmuusikoiden vuonna 1997 perustama rahasto ja syksyisin järjestettävä musiikkielokuvafestivaali Rokumentti jatkavat Ilosaarirockin mahdollisesta yhtiöittämisestä riippumatta.

Rahasto on tukenut Pohjois-Karjalan kulttuurielämää yhteensä yli 400 000 eurolla.

– Yhdistyksellä on tahto ja tulevaisuudessa toivottavasti myös valmiudet kehittää rahaston toimintaa niin, että jakamiemme apurahojen kokonaismääriä saadaan kasvatettua huomattavasti, Joensuun Popmuusikoiden hallituksen puheenjohtaja Simo Niiranen sanoo tiedotteessa.

Ilosaarirockin mahdollinen yhtiöittäminen ei tuo muutoksia festivaalin henkilökuntaan, toiminnan tapoihin tai itse tapahtumaan.

Joensuun Popmuusikoiden jäsenet äänestävät Ilosaarirockin liiketoiminnan yhtiöittämisestä ylimääräisessä kokouksessa 11. kesäkuuta.

Jaa.
Exit mobile version