perjantai, 11 lokakuun

AGCO Group aloittaa muutosneuvottelut, jotka voivat vähentää Suomesta 100 työpaikkaa. Suurin isku osuu Äänekosken Suolahdessa sijaitsevaan Valtran traktoritehtaaseen.

Valtran traktoritehtaat sijaitsevat Äänekosken Suolahdessa. Arkistokuva Kuva: Agco

Maatalouskonevalmistaja AGCO Group aloittaa muutosneuvottelut.

Yhtiön alaisuuteen kuuluvat Äänekosken Suolahdessa traktoreita valmistava Valtra ja moottoreita valmistavan AGCO Powerin dieselmoottoritehdas Nokian Linnavuoressa.

Neuvottelut saattavat vähentää Suomesta yhteensä sata työpaikkaa, joista noin 60 olisi Äänekosken Suolahden traktoritehtaalta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Keskisuomalainen.

Muutosneuvottelut koskevat Valtran ja AGCO Powerin toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä. Suolahdessa heitä työskentelee yhteensä noin 500.

Syynä markkinoiden muutos ja uudet toimintatavat

Valtran toimitusjohtaja Mikko Lehikoisen mukaan AGCOssa on aloitettu globaali uudelleenorganisoituminen, joka koskee kaikkia sen toimintoja Suomessa ja maailmalla.

Tavoitteena on parantaa yhtiön maailmanlaajuista tehokkuutta ja hyödyntää aiempaa enemmän globaalin yhteistyön mahdollisuuksia sekä uusia teknologioita ja tekoälyä. Muutoksella pyritään vastaamaan heikentyneeseen markkinatilanteeseen.

– Menossa on pahin markkinalasku kymmeneen vuoteen. Tänä vuonna markkina tulee alaspäin yli 15 prosenttia, Lehikoinen kertoo.

Valtran Suolahden tehtaalla valmistuu noin 10 000 traktoria vuodessa. Arkistokuva. Kuva: Arvo Vuorela / Yle

Muutosneuvottelut ovat alkaneet torstaina 10. lokakuuta. Ne kestävät vähintään kuuden viikon ajan, mutta Lehikoisen mukaan neuvotteluja voidaan jatkaa niin pitkään, kuin tarve vaatii.

– Pyrimme minimoimaan henkilöstövaikutukset ja pyörittämään yhtälöä niin, että lopputulos olisi mahdollisimman positiivinen Suomen näkökulmasta. Mutta luulen, että tulee myös kovia irtisanomisia, Lehikoinen sanoo.

Suolahteen satelee huonoja uutisia

Valtra ja AGCO Power työllistävät Suolahdessa tällä hetkellä yhteensä noin 1300 ihmistä. Koko maassa työntekijöitä on noin 2300.

Valtran ilmoitus muutosneuvotteluista on jo toinen raskas isku, joka osuu Äänekosken Suolahteen tällä viikolla.

Metsätalousyhtiö Metsä Group tiedotti eilen Suolahden vaneritehtaiden sulkemisesta. Sen myötä paikkakunnalta poistuu noin 370 työpaikkaa.

Suolahti sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Äänekosken keskustasta ja siellä asuu noin 4500 ihmistä. Paikkakunta liitettiin osaksi Äänekoskea vuonna 2007.

Uutista päivitetään.

Jaa.
Exit mobile version