lauantai, 21 syyskuun

Satakunnan hyvinvointialue keskittää ensi vuoden alusta lähtien sote-palvelut seitsemään kuntaan. Säkylä on yksi kunta, josta palvelut vähenevät.

Säkylän kunta tarjoaa Satakunnan hyvinvointialueelle terveyskeskuksen ja sairaalan tiloja käyttöön ilmaiseksi.

Säkylän kunnan johto sanoo tiedotteessaan, että kunta on seurannut huolestuneena eteläisen Satakunnan alueen sote-palvelujen muutoksia ja suunnitelmia.

– Tällä kädenojennuksella Säkylän kunta tarjoaa todellista säästöä ja samalla helpottaa palvelutason säilyttämistä ja hoitotakuun toteutumista Pyhäjärviseudulla.

Satakunnan hyvinvointialueella sote-keskukset on päätetty perustaa ensi vuoden alusta seitsemään kuntaan. Ne sijaitsevat Raumalla, Ulvilassa, Harjavallassa, Eurassa, Huittisissa, Kankaanpäässä ja Porissa.

Säkylä kuuluu kuntiin, jotka jäävät Satakunnassa ilman sote-keskusta. Eteläisessä Satakunnassa sijaitsevassa kunnassa on noin 6 400 asukasta.

Satakunnan hyvinvointialue arvioi, että palveluverkkouudistuksella saadaan vuosikymmenen loppuun mennessä 12–13 miljoonan euron säästö.

– Vakaa käsityksemme on, että hyvinvointialueen luottamuselinten käsittelyyn viedyllä palvelumallilla ja tilajärjestelyllä ei pystytä seudun asukkaiden palveluja tuottamaan, sanovat tiedotteessa valtuuston puheenjohtaja Kari Simula (kesk.), kunnanhallituksen puheenjohtaja Pertti Huitu (kok.) ja kunnanjohtaja Teijo Mäenpää.

Jaa.
Exit mobile version