torstai, 24 lokakuun

Kokoomuksen kansanedustajan Saara-Sofia Sirénin (kok.) mukaan hihat on jo kääritty.

Elo Vanhanen edustaa Suomen nuoria Kolumbian Calissa järjestettävässä YK:n luontokokouksessa. Maanantaina käynnistyneen kokouksen tavoitteena on vauhdittaa toimia luonnon pelastamiseksi.

Vanhasella on selkeä viesti eduskunnan ympäristövaliokunnan jäsenille Saara-Sofia Sirénille (kok.) ja Jenni Pitkolle (vihr.).

– Nyt pitää hoitaa oma tontti ja kääriä hihat.

Kokoukseen osallistuvien maiden olisi pitänyt toimittaa ennen kokousta kansalliset suunnitelmat, joiden tavoitteena on saavuttaa edellisessä Montrealin luontokokouksessa asetetut tavoitteet. Keskeisin tavoitteista on suojella maailman maa- ja merialueisa yhteensä 30 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Suomelta tällainen suunnitelma uupuu.

Vanhanen peräänkuuluttaa päättäjiltä kunnianhimoista työtä edellisessä, historiallisessa luontokokouksessa asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

– Tehdyt sopimukset pitää ottaa vakavasti ja ryhtyä toimeen.

Kokoomuksen Sirén: Hihat on jo kääritty

Kokoomuksen kansanedustaja Sirén muistuttaa, ettei suurin osa maista ole toimittanut suunnitelmaa edellisessä kokouksessa asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Sirén vakuuttaa kuitenkin, että suunnitelma on viimeistelyä vaille valmis.

– Hihat on todellakin kääritty.

Vihreiden kansanedustaja Jenni Pitkon mukaan vanhojen metsien suojelua pidetään yhtenä helpoimmista keinoista saavuttaa 30 prosentin suojelutavoite.

– Kun tämäkin tuntuu olevan näin vaikea, niin kuinka Suomi tulee pääsemään näihin isompiin tavoitteisiin.

Pitko huomauttaa myös, että Suomen on vaikea vaatia esimerkiksi Brasiliaa suojelemaan maailman keuhkoina pidettyjä sademetsiään, jos se ei itse tee tarpeeksi.

Hallitus on luvannut suojella valtion vanhat metsät, mutta määritelmästä kiistellään. Miten vanha metsä on päättäjien silmissä tarpeeksi vanhaa suojeltavaksi? Katso koko keskiviikon A-studio Yle Areenasta.

Jaa.
Exit mobile version