torstai, 4 heinäkuun

Suosikkiyhtye tekee ensimmäisen kesän paluukeikoistaan Provinssissa. PMMP esiintyi viimeksi yhdessä yli kymmenen vuotta sitten.

PMMP nousee Seinäjoen Provinssin päälavalle lauantai-iltana pääesiintyjänä. Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen kesän paluukeikoista.

Bändi esiintyy Provinssin lisäksi Ruisrockissa ja Ilosaarirockissa ennen elokuun kahta konserttia Olympiastadionilla. PMMP esiintyi viimeksi yhdessä vuonna 2013.

Kaisa Tuohilammen päässä on lippis, jossa lukee ”Make PMMP Great Again”. Virallinen fanituote lainaa Yhdysvaltojen entisen presidentin Donald Trumpin iskulausetta ”Make America Great Again”. Hän odottaa paluukeikkaa innolla.

– Mökillä on kaksi kuukautta vanha vauva, hän on siellä puolisoni kanssa. Käyn välillä imettämässä ja tulen takaisin. Odotan tätä niin paljon, Tuohilampi hehkuttaa.

Tuohilampi kertoo, että on käynyt PMMP:n keikoilla jo silloin, kun bändi aloitti. Häneen on vedonnut ennen kaikkea yhtyeen lavaenergia.

– Arvostan myös sanoituksia. Ne ovat niin kauniita ja koskettavia. Kokonaisuus on timanttinen.

Tuohilammen lempibiisejä ovat San Francisco, Lautturi ja Pariterapiaa. Hän odottaa illan keikalta energistä esiintymistä ja riemua.

– Mä toivon pääseväni samanlaiseen tunnelmaan, missä olin kauan sitten. Se ehkä herättää mussa jotain, mitä en edes muista.

Hän ei ole varma, kannattaisiko bändin julkaista uutta musiikkia.

– Kun he olivat niin kovia, että meneekö siinä taika rikki. Mutta kyllä mä luotan, että tulisi varmaan hyvä setti, jos tulisi jotain uutta.

Parikymppiset Asta Harri ja hänen kaksoissiskonsa Anni Harri sekä Aleksi Autio ovat kuunnelleet PMMP:tä lapsesta lähtien, mutta eivät ole koskaan nähneet bändiä livenä. Odotukset illan keikalle ovat kovat.

– Tämä on kesän kohokohta. Me ollaan laulettu PMMP:tä pienestä asti Singstarilla. Pikkuveli oli meidän bravuuri. Se on ollut meidän kesän bilebiisi, kertoo Asta Harri.

Kolmikon lempikappaleita ovat Rusketusraidat ja Kesäkaverit, joista jälkimmäistä he odottavat pääsevänsä laulamaan keikalla yhdessä.

Nuorten fanien mielestä PMMP:ssä parasta ovat lyriikat. Bändi on heidän mielestään relevantti edelleen.

– Yhtye on ikoninen. Biisit ovat pysyneet kuuntelussa, ja vanhempana on tutustunut koko tuotantoon, sanoo Anni Harri.

Parikymppiset eivät pistäisi pahakseen, jos PMMP julkaisisi jälleen uutta materiaalia.

– Se olisi ihanaa!

Jaa.
Exit mobile version