maanantai, 23 syyskuun

Poliisia paenneen henkilöauton kuljettaja ajoi huomattavaa ylinopeutta ja aiheutti lukuisia vaaratilanteita.

Pohjois-Karjalassa tapahtui tiistaina hurja takaa-ajo Liperin Viinijärveltä Outokumpuun, tiedottaa Itä-Suomen poliisi.

Poliisipartio kiinnitti tiistaina noin kello 13.15 huomiota Liperin Viinijärven alueella valtatiellä 9 vastaan ajaneeseen henkilöautoon. Henkilöauto ei totellut poliisin pysähtymiskäskyä vaan pakeni poliisia ajaen huomattavaa ylinopeutta.

Takaa-ajo jatkui Outokummun taajama-alueelle. Kuljettaja aiheutti poliisin mukaan alueella lukuisia vaaratilanteita ajamalla kävelyteitä, kevyen liikenteen väyliä, golfkenttää ja kiinteistöjen pihoja pitkin.

Ajoneuvon kuljettaja ei myöskään noudattanut liikennevaloja tai liikennemerkein osoitettuja risteysalueita, vaan ajoi niistä läpi muusta liikenteestä piittaamatta.

Takaa-ajo päättyi Outokummun taajamassa sijainneen kiinteistön pihamaalle. Kuljettaja yritti siellä vielä juosta poliisia pakoon, mutta henkilö otettiin kiinni. Kaikkiaan takaa-ajo kesti noin 30 minuuttia.

Poliisi epäilee kuljettajaa tässä vaiheessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausainerikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisin takaa-ajama ajoneuvo on sininen, farmarimallinen Volkswagen Passat.

Poliisi pyytää ottamaan yhteyttä, mikäli edellä mainittu ajoneuvo on aiheuttanut takaa-ajon yhteydessä vaaratilanteita tai omaisuusvahinkoja. Yhteyttä voi ottaa joko sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 415 232.

Sähköpostiin ja puhelinnumeron vastaajapalveluun voi ilmoittaa asiansa, nimensä ja puhelinnumeronsa. Poliisi ottaa myöhemmin yhteyttä tietonsa jättäneisiin asianomistajiin.

Jaa.
Exit mobile version