maanantai, 8 heinäkuun

Raiskattu joutui kokemaan voimakasta väkivaltaa ja nöyryytystä. Yle ei julkaise tuomitun nimeä uhrin suojelemiseksi.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut 18-vuotiaan miehen viideksi vuodeksi vankeuteen poikkeuksellisen törkeästä lapsenraiskauksesta.

Rikos tapahtui viime vuoden heinäkuussa Joensuussa. Mies, joka oli tuolloin alaikäinen, oli sukupuoliyhteydessä häntä pari vuotta nuoremman lapsen kanssa.

Lapsi oli voimakkaasti päihtynyt, mutta kykeni aluksi vastustamaan raiskausta. Vastustus loppui, kun tekijä saattoi uhrin tajuttomaksi. Tämän hän teki hakkaamalla uhrin päätä voimakkaasti lattiaan tai seinään sekä peittämällä uhrin hengitystiet.

Raiskauksen jälkeen tekijä otti tajuttomasta uhristaan kuvia ja jakoi yhden niistä eteenpäin tuttavalleen. Lopuksi tekijä sitoi uhrin kädet ja jalat sekä peitti tämän suun ja pään.

Uhri sai tapauksesta mustelmia, ruhjeita ja turvotusta sekä traumaperäistä psyykkistä oireilua.

Ilmoitti itse poliisille

Käräjäoikeuden mukaan oikeudenmukainen rangaistus näin törkeästä lapsenraiskauksesta olisi ollut kahdeksan vuotta vankeutta. Oikeus käytti kuitenkin lievennettyä rangaistusasteikkoa, koska tekijä oli alaikäinen ja ilmoitti teostaan itse poliisille.

Mies sai tuomion kaikkiaan neljästä rikoksesta. Ne olivat nuorena henkilönä tehdyt törkeä lapsenraiskaus, törkeä pahoinpitely, törkeä vapaudenriisto ja lasta seksuaalisesti esittävän kuvan levittäminen.

Viiden vuoden vankeusrangaistuksen lisäksi miehen tulee maksaa uhrilleen korvauksia yli 30 000 euroa.

Yle ei julkaise tuomitun nimeä uhrin suojelemiseksi. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Jaa.
Exit mobile version