lauantai, 19 lokakuun

Poliisi oli saanut hälytyksen haavoittuneesta joutsenen poikasesta Valkeakoskella. Ammutun linnun löytänyt pariskunta ihmettelee, miksi poliisi jätti sen tien viereen.

Pari viikkoa sitten Valkeakoskella löydetty ammuttu joutsen on paljastunut poliisin ampumaksi. Aamulehti uutisoi asiasta perjantaina.

Valkeakosken Sääksmäellä asuvat Eija ja Pekka Nikkanen löysivät sunnuntaina 29. syyskuuta aamulenkillään kuolleen laulujoutsenen. Ojan pohjalla maanneessa linnussa oli luodinreikä.

Nikkaset siirsivät joutsenen tien vierestä metsän reunaan ja tekivät asiasta myöhemmin rikosilmoituksen. Laulujoutsen on rauhoitettu koko Euroopan unionin alueella.

Valkeakosken poliisi kertoi perjantaina Aamulehdelle, että asiassa ei epäillä rikosta. Nikkasten löytämän joutsenen oli ampunut poliisi.

Rikoskomisario Maijastiina Tammiston mukaan hätäkeskukseen oli tullut ilmoitus loukkaantuneesta joutsenen poikasesta samana aamuna, kun Nikkaset olivat löytäneet sen kuolleena.

Poliisi oli käynyt ennen heidän aamulenkkiään paikalla ja todennut, että lintu pitää lopettaa.

Tehtävää ja rikosilmoitusta ei osattu yhdistää

Eija Nikkanen ihmettelee poliisin toimintaa. Hän kuuli tapauksen saamasta käänteestä Ylen toimittajalta.

– Poliisin toiminta tuntuu välinpitämättömältä. Miksi joutsen oli jätetty tien viereen ojaan? On ilmiselvää, että se houkuttelee haaskalintuja ja aiheuttaa vaaratilanteita tiellä, hän sanoo.

Asia selvisi vasta perjantaiaamuna.

Poliisipartio oli kirjannut linnun lopettamisen heti tehtävän jälkeen. Sitä ei kuitenkaan osattu yhdistää Nikkasten tekemään rikosilmoitukseen ennen kuin tehtävän hoitaneet poliisit lukivat lehdestä, että ammutusta joutsenesta on tehty rikosilmoitus.

Yle ei tavoittanut Valkeakosken poliisia.

Jaa.
Exit mobile version