perjantai, 18 lokakuun

Viikonloppuna järjestetään etsinnät, joihin toivotaan mukaan vapaaehtoisia. Maastoa haravoidaan muiden jäänteiden tai esineiden varalta. Käsivarresta on saatu dna-näyte.

Toholammilta viikko sitten löytynyt ihmisen käsivarsi on saattanut kulkeutua löytöpaikkaan kauempaa. Poliisilla on oletus, että jokin eläin on kaivanut ja kuljettanut käden pururadalle.

Ulkoilija löysi käsivarren jäänteen Kuusiston pururadalta viime torstaina. Käden alkuperä on poliisille toistaiseksi mysteeri.

– Maastosta voisi löytyä joku paikka, jota eläin on kaivanut, sanoo vanhempi rikoskonstaapeli Kimmo Lakanen Pohjanmaan poliisista.

Poliisi järjestääkin maastoetsinnät Vapaaehtoisen pelastuspalvelun eli Vapepan kanssa viikonloppuna.

Käsivarresta saatu dna-näyte

Käsivarsi on toimitettu oikeuslääketieteelliseen tutkimukseen. Siinä oli löydettäessä kudoksia, joista on saatu dna-näyte.

– Haastavaa on kuitenkin arvioida, kauanko käsi on maastossa ollut, sanoo Lakanen.

Vielä viime viikolla poliisi ilmoitti, ettei se epäile asiassa rikosta. Oletus ei ole muuttunut, mutta Lakasen mukaan kaikki on mahdollista.

– Poliisilla on paljon kysymyksiä, joihin ei ole vastauksia. Tällä hetkellä ei tiedetä, mitä on tapahtunut ja miksi käsi on löytynyt juuri tuosta paikasta pururadalta.

Poliisi haluaa myös vaimentaa kunnassa pyörivää huhumyllyä.

– Sitä on ollut absurdilla tavalla hauskakin seurata. Muita ruumiinosia ei ole löytynyt, vaikka huhuja on liikkunut, että lähikunnista Ullavasta ja Sievistä olisi jotain löytynyt.

Etsinnät vaativat tarkkuutta

Etsinnät alkavat lauantaina ja jatkuvat sunnuntaina.

Niillä on tarkoitus selvittää, löytyykö maastosta lisää jäämistöä, ruumiinosia tai muuta viime viikolla pururadalta löytyneen ihmisen käsivarren lisäksi.

Poliisi toivoo etsintöihin mukaan myös joitakin kymmeniä vapaaehtoisia. Halukkaiden pitää ilmoittautua ennen etsintöjen alkamista Toholammin urheilutalolla. Ilmoittautuminen on avoinna molempina päivinä kello 9 alkaen.

Vapaaehtoisilta vaaditaan etsinnöissä tarkkuutta, sillä löydökset voivat olla hyvin pieniä.

Jäänteitä tai tapaukseen liittyviä esineitä etsitään neljän neliökilometrin laajuiselta alueelta. Syitä alueen valikoitumiseen poliisi ei halua kommentoida.

Jaa.
Exit mobile version