tiistai, 15 lokakuun

Poliisi löysi lauantaina noin 70-vuotiaan naisen surmattuna yksityisasunnossa Kuopion Nilsiässä. Teosta epäillään hänen puolisoaan, joka otettiin kiinni lähistöltä.

Pekka Niiranen,

Marianne Mattila

Poliisin mukaan Kuopion Nilsiässä lauantaina tapahtuneen henkirikoksen uhri ja rikoksesta epäilty mies olivat pariskunta.

Miestä epäillään taposta ja alustavasti törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Jälkimmäisestä rikosnimikkeestä uutisoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

Poliisi ei ole kommentoinut lehdelle, mitä rikosepäilyä toinen rikosnimike koskee. Väkivaltarikoksen valmistelu voi liittyä esimerkiksi johonkin vakavaan uhkailuun.

Epäilty henkirikos tapahtui yksityisasunnossa Kuopion Nilsiässä viime lauantaina noin kello 20 aikaan.

Hätäkeskus sai tapahtumasta ilmoituksen useammalta henkilöltä. Kun poliisi meni tapahtumapaikalle, uhri oli tutkinnanjohtajan rikoskomisario Janne Heikkisen mukaan jo menehtynyt.

Rikoksesta epäilty on uhrin noin 70-vuotias puoliso, joka otettiin kiinni tapahtumapaikan läheisyydestä illalla yhdeksän aikoihin.

Poliisi esittää Heikkisen mukaan epäiltyä vangittavaksi tiistaina Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Esitutkinta on poliisin mukaan edelleen alkuvaiheessa ja tarkkaa tapahtumien kulkua vasta selvitetään.

Rikoksesta epäiltyä on kuulusteltu ja esitutkintaa jatketaan teknisellä tutkinnalla ja kuulusteluilla. Rikoskomisario Heikkinen ei halua tässä vaiheessa ottaa kantaa teon motiiviin tai tekotapaan esitutkinnan turvaamiseksi.

Artikkelia on 14.10.2024 klo 15:17 täydennetty rikoskomisario Janne Heikkisen antamilla tiedoilla.

Artikkeliin on lisätty 14.10. klo 17:32 Savon Sanomien tieto toisesta rikosnimikkeestä.

Jaa.
Exit mobile version