lauantai, 21 syyskuun

Oulun poliisi on antanut varoituksen Rhodesian armeijan tunnusta virkatehtävissä käyttäneelle vanhemmalle konstaapelille.

Oululainen poliisimies esiintyi työtehtävissään julkisesti paidassa, jossa oli entisen Rhodesian armeijan erikoisjoukkojen tunnus. Poliisilaitos on antanut miehelle kirjallisen varoituksen.

Mies oli käyttänyt paitaa useassa eri yhteydessä, muun muassa Oulun rasisminvastaisessa mielenosoituksessa kauppakeskus Valkean puukotustapausten jälkeen kesäkuussa.

Poliisi kertoo asiasta tiedotteessaan. Tiedotteen mukaan asiasta on tullut poliisille palautetta.

Paita on poliisin mukaan herättänyt huomiota ja paheksuntaa mielenosoituksiin ja muihin tapahtumiin osallistuneissa.

Kiistää tienneensä

Vanhempaa konstaapelia on kuultu asian tiimoilta poliisin sisäisessä kurinpitomenettelyssä.

Poliisin mukaan vanhempi konstaapeli kiistää tienneensä, että hänen paitansa herättäisi rasistisia tai äärioikeistolaisia mielleyhtymiä.

– Oulun poliisilaitos katsoi kuitenkin, että poliisimiehen olisi tullut ymmärtää, että rotuerottelua ja syrjintää tunnetusti harjoittaneen entisen Rhodesian valtion armeijan tunnuksen käyttäminen ei ole soveliasta tai hyväksyttävää varsinkaan virkatehtävissä toimivalle poliisimiehelle, poliisi linjaa tiedotteessaan.

Erityisen moitittavana pidetään sitä, että mies käytti paitaa rasisminvastaisessa mielenosoituksessa. Poliisin mukaan asia on herättänyt laajalti paheksuntaa myös julkisuudessa.

– Oulun poliisilaitoksen arvion mukaan tapaus on ollut omiaan herättämään epäluuloisuutta poliisia kohtaan etenkin etnisten vähemmistöjen keskuudessa, tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi katsoo, että vanhempi konstaapeli rikkoi poliisin hallinnosta annetussa laissa säädettyä käyttäytymisvelvoitettaan.

Miehen menettely oli omiaan vaarantamaan luottamusta poliisille kuuluvien tehtävien asianmukaiseen hoitoon. Siksi miehelle annettiin kirjallinen varoitus.

Jaa.
Exit mobile version