sunnuntai, 22 syyskuun

Poliisi epäilee, että Kemissä viikonloppuna tuhoutunut rivitalo syttyi palamaan ihmisen tahallisesta tai huolimattomasta toiminnasta. Yksi henkilö on pidätettynä palosta epäiltynä.

Jyri Tynkkynen,

Jenni Mehtonen

Poliisi tutkii Kemin tuhoisaa tulipaloa epältynä tuhotyönä. Epäiltyä on päästy jo kuulemaan. Hän on tällä hetkellä pidätettynä ja häntä tullaan vielä alkuviikon aikana kuulemaan uudelleen, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Poliisi otti sunnuntaina yhden henkilön kiinni, ja hän on maanantaina edelleen kiinniotettuna.

Poliisi on jatkanut myös muiden tapahtumaan liittyvien henkilöiden, kuten silminnäkijöiden, kuulemisia maanantaina. Poliisi pyrkii tavoittamaan myös vielä kuulematta olevia asianosaisia mahdollisimman pian.

Kahdentoista asunnon rivitalo tuhoutui täysin tulipalossa varhain sunnuntaiaamuna. Palosta ei aiheutunut vakavia henkilövahinkoja.

Poliisi sanoo, että se ei tiedota asiasta vielä tämän yksityiskohtaisemmin esitutkinnan luotettavuuteen liittyvien syiden vuoksi.

Ihmiset haluavat auttaa

Suomen Punainen Risti auttaa Kemin tulipalon uhreja nyt akuutissa tilanteessa ostamalla heille muun muassa vaatteita ja hygieniatuotteita.

SPR:n Meri-Lapin osaston tiedottaja Leila Eräpuro kertoo, että myös kansalaisilta on tullut paljon kyselyitä, kuinka he voisivat auttaa kotinsa menettäneitä.

Eräpuron mukaan asiaa pitää kuitenkin selvittää ensin yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa.

– Akuutin tilanteen jälkeen odotamme viranomaisten ohjeita ja toiveita. Pyrimme vastaamaan viranomaisten auttamistoiveisiin meidän omien resurssien mukaan. Vapaaehtoisvoimin teemme, minkä pystymme, korostaa Eräpuro.

Kotinsa menettäneille etsitään tiloja

Kemin seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Teija Jestilä kertoo, että sosiaalipäivystykseltä tuli virka-apupyyntö eilen heti palon jälkeen. Jestilän mukaan nyt odotetaan konkreettisia ohjeita avun antamiseksi tulipalon uhreille.

Karihaaran asuntosäätiön hallituksen jäsen Raimo Holopainen kertoo, että kotinsa menettäneet on kutsuttu koolle tänään illalla.

Palanut rivitalo oli toinen asuntosäätiön asuinkiinteistöistä. Samassa pihapiirissä sijaitsee kerrostalo, jossa säätiöllä on lähes 50 asuntoa. Niistä ei ole kuitenkaan helpotusta nyt kotinsa menettäneille, sillä asunnot on vuokrattu.

Jaa.
Exit mobile version