torstai, 10 lokakuun

Poliisin mukaan päärikoksista epäillyt ovat pääosin nuoria aikuisia. Tapaukseen liittyy myös laajaa rahanpesua, jota tutkitaan erikseen.

Poliisi kertoo paljastaneensa mittavan petoskokonaisuuden, jossa epäillyt erehdyttivät asianomistajia siirtämään rahaa epäiltyjen hallinnoimille tileille.

Tapausta tutkivat Helsingin poliisilaitos, Sisä-Suomen poliisilaitos ja keskusrikospoliisi.

Epäillyt soittivat huijauspuheluita Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla sijaitsevista huoneistoista. He esiintyivät pankin turvallisuusasiantuntijoina ja poliiseina.

– Epäiltyjen jäljille päästiin toukokuussa poliisin omalla tiedonhankinnalla. Poliisi teki kesäkuun alussa kiinniottoja eri osoitteissa, ja vangittuna on edelleen useita epäiltyjä. Vangitut henkilöt ovat Suomen ja ulkomaiden kansalaisia, Helsingin poliisin rikoskomisario Teemu Haapala kertoo tiedotteessa.

Suomeen kohdistuneet rikosvahingot ovat noin 360 000 euroa. Poliisi onnistui palauttamaan niistä noin 134 000 euroa.

Ulkomaille kohdistuneissa teoissa rikosvahinkojen arvioidaan olevan yli miljoona euroa.

Poliisi tutkii parhaillaan järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa pääkaupunkiseudulla ennen kiinniottoja. Tapauksen esitutkinta valmistuu arviolta joulukuussa.

Epäillyt pääosin nuoria aikuisia

Rikoskomisario Teemu Haapala vahvistaa Ylelle, että tapaus liittyy Norjassa uutisoituun petostapaukseen, jossa huijauspuheluita on soitettu Suomessa toimineesta ”puhelinkeskuksesta”.

Haapalan mukaan Suomessa tapaukseen liittyvät pidätykset on tehty kesäkuun alussa.

– Kiinniottoja on yhteensä 19, ja ne tehtiin Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta, Haapala kertoo.

Hänen mukaansa vangitut ovat Suomen kansalaisten lisäksi ainakin Norjan kansalaisia.

– Epäillyt ovat pääosin 20–25-vuotiaita. Päärikoksiin epäillään noin 20 henkilöä, mutta sen lisäksi tähän liittyy laajamittaistakin rahanpesua, jota tutkitaan erikseen.

Haapalan mukaan tapauksen tekotapa on yleistynyt viime vuosien aikana myös Suomessa. Hänen mukaansa tälläkin hetkellä vaikuttaa siltä, että useampi eri ryhmä tai yksittäiset henkilöt toteuttavat rikoksiaan vastaavanlaisella tekotavalla.

Jaa.
Exit mobile version