lauantai, 18 toukokuun

Itä-Suomen poliisi tiedottaa, että ruumiin henkilöllisyys on varmistettu hammaskartan avulla.

Pohjois-Savosta Vesannolta huhtikuun alussa löytyneen ruumiin henkilöllisyys on varmistunut. Itä-Suomen poliisi tiedottaa, että ruumis on syksyllä 2019 kadonnut Saara Arva.

Asiaan saatiin varmuus hammaskartan avulla. Aiemmin tehdyn dna-testin tulos ei ole vielä saapunut, kertoo rikoskomisario Esko Salo Itä-Suomen poliisista.

– Hammaskartta on nopein tapa tunnistaa, jos sellainen on käytettävissä, sanoo Salo.

Poliisi epäilee Saara Arvan joutuneen henkirikoksen uhriksi. Asiaa on tutkittu tappona. Poliisi tiedottaa, että se on kuullut henkilöä, jonka seurassa Arva on ollut ennen katoamistaan. Tällä hetkellä poliisilla ei ole ketään kiinniotettuna tai vangittuna esitutkintaan liittyen.

Poliisi: ”Paljon asioita selvittämättä”

Poliisi jatkaa tiiviisti tapahtuneen tutkimista. Materiaalia on kertynyt paljon.

– Käytännössä pitää ruveta käymään vielä kertaalleen läpi sitä materiaalia, mitä meillä on tässä vuosien aikana kertynyt. On vielä todella paljon asioita selvittämättä, ihan näiden uusien tietojen ja ruumiin löytymisen valossa, rikoskomisario Salo kertoo.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan teosta epäillään useista seksuaali- ja väkivaltarikoksista tuomittua Mika Moringia, jonka seurassa Arva liikkui ennen katoamistaan. Moring on vangittuna Jokelan vankilassa muista rikoksista.

Viimeisin havainto 35-vuotiaasta helsinkiläisestä Saara Arvasta tehtiin Neiturin kanavalla Konnevedellä 31. elokuuta 2019 kello 19–20. Poliisi sai tänä keväänä 6. huhtikuuta tiedon, että sivullinen oli löytänyt ruumiin Pohjois-Savon Vesannolta.

Poliisi ei kommentoi tutkinnallisista syistä kuulustelun sisältöä tai ruumiin löytymiseen liittyviä olosuhteita.

Jaa.
Exit mobile version