lauantai, 26 lokakuun

Kiusanteko alkoi vuosi sitten, kun syyrialaisperhe muutti uuteen asuntoon Paraisten keskustassa.

Neljä vuotta sitten Suomeen muuttanut yhdeksänhenkinen syyrialaisperhe on joutunut poikkeuksellisen ja jatkuvan kiusaamisen kohteeksi Paraisilla.

Kiusaaminen alkoi vuosi sitten, kun pakolaisperhe muutti vuokraamaansa omakotitaloon Paraisten keskustassa. Kiusaamisista, uhkailuista ja vahingonteoista epäillään perheen naapuria.

Viimeisin tapahtuma sattui pari viikkoa sitten, kun perheen asuttama omakotitalo töhrittiin punaisella maalilla.

Sitä ennen muun muassa perheen auto on sotkettu ulosteella, renkaita puhkottu, lasten trampoliini hajotettu ja perhettä uhkailtu. Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Tutkinnassa useita asioita

Lounais-Suomen poliisin tiedottaja Katri Tammio sanoo poliisin tutkivan Paraisilla tapauskokonaisuutta, johon kuuluu kaksi vahingontekoa, törkeä kotirauhan rikkominen, laiton uhkaus sekä uusimpana asuintalon sotkeminen maalilla.

Yle ei tavoittanut tutkinnanjohtajaa kommentoimaan tutkinnan edistymistä.

Paraisten kaupungin pakolaiskoordinaattori Gudrun Degerth sanoo, että kiusaamisen takana ja rikosepäilyjen kohteena on naapuri. Tämä kiistää Turun Sanomille antamassaan haastattelussa kiusaamisen ja syyttää syyrialaisperhettä valehtelusta.

Syyrialaisperhe ei halunnut antaa asiasta haastattelua Ylelle, eikä Yle tavoittanut naapuria kommentoimaan tapausta.

Pakolaiskoordinaattori Gudrun Degerth sanoo, että kaupunki ei pysty tekemään tällä hetkellä paljoakaan syyrialaisperheen hyväksi.

– Kätemme on sidottu, asia on nyt poliisilla hoidossa.

Degert on todella harmissaan naapurin aiheuttamasta jatkuvasta kiusanteosta.

– On tosi ikävää, että yksi ihminen voi pilata kokonaisen perheen elämän.

Pakolaiskoordinaattorin mielestä kiusanteko on haitallista Paraisten maineelle.

– Olemme täällä aina suhtautuneet pakolaisiin positiivisesti ja kohdelleet heitä hyvin. Tapaus on todellakin hyvin poikkeuksellinen.

Jaa.
Exit mobile version