maanantai, 23 syyskuun

Kampanjan ensimmäinen suuri mielenosoitus on tiistaina iltapäivällä Eduskuntatalon edessä.

Elokapina käynnisti mielenosoitusten sarjan maanantaina eri puolilla Suomea. Kampanjan ensimmäinen suuri mielenosoitus on tiistaina iltapäivällä Eduskuntatalon edessä.

Elokapinan mukaan lähes 800 ihmistä on ilmoittautunut osoittamaan mieltään, jotta hallitus puuttuisi ympäristölle haitallisiin tukiin.

Mielenosoittajien kulkueen on määrä siirtyä kello 15 jälkeen Mannerheimintietä ja Eteläesplanadia pitkin Smolnan eteen.

Poliisin mukaan Elokapinan mielenosoitus voi aiheuttaa haittaa liikenteelle Helsingissä. Poliisi suosittelee tiistaina varaamaan aikaa keskustassa liikkumiseen. Poliisi ohjaa liikennettä tarvittaessa poikkeusreiteille.

− Poliisin tehtävänä on turvata mielenosoittajien ilmaisunvapaus, yleinen järjestys ja turvallisuus, ylikomisario Jarmo Heinonen kertoo poliisin tiedotteessa.

Poliisi aikoo neuvottella Elokapinan kanssa, jotta mielenosoituksesta ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä muille kaupunkilaisille. Tarvittaessa poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun, antamalla ohjeita ja määräyksiä tai viime kädessä päättämällä mielenosoituksen.

Mielenosoitukset ovat osa Elokapinan syksyn Kiehumispiste-kampanjaa, jolla kiinnitetään huomiota maapallon lämpenemiseen.

Seuraavat suuremmat mielenosoitukset järjestetään 7. ja 27. syyskuuta.

Jaa.
Exit mobile version